Društvo

Dronjak: Niko me nije privodio

Dronjak: Niko me nije privodio
Dronjak: Niko me nije privodio

BANJALUKA - Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nikola Dronjak rekao je Srni da ga niko nije privodio na informativne razgovore, niti da je imao bilo kakve susrete te vrste.

On je potvrdio da će danas u Banjaluci biti održana mirna protestna šetnja, te da će studenti ispoštovati sugestije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske /MUP/.

"Policija koja će nas danas štititi je naša policija i u našim redovima ima djece policajaca", istakao je Dronjak.

On je dodao da će studentski protesti početi u 12.00 časova. "Tačnije u 11.30 krećemo ispred Kampusa, a u 12.00 okupićemo se preko puta Ekonomskog fakulteta odakle ćemo mirnom protesnom šetnjom, na kulturan i dostojanstven način pokazati naše nezadovoljstvo i otići pred zgradu Vlade", rekao je Dronjak.

BN televizija sinoć je objavila da je Nikolu Dronjka policija u Banjaluci privodila na informativni razgovor, te da je on to potvrdio u telefonskoj izjavi za ovu medijsku kuću, ali da "nije želio stati pred kamere".

MUP RS: Dronjak nije privođen!

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske oštro je reagovao povodom neistinite informacije koju je objavila BN televizija u "Dnevniku 3" da je predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nikola Dronjak privođen na informativni razgovor u Centar javne bezbjednosti Banjaluka.

"Nikolu Dronjka juče nisu privodili policijski službenici MUP-a Republike Srpske, niti je ikada ranije bio privođen", naglašeno je u demantiju MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a Srpske navodi da širenje takvih dezinformacija, koje pri tome novinari BN televizije nisu ni pokušali da provjere u policiji, nikako ne doprinosi ugledu jednog medija koji bi trebalo da javnost informiše objektivno i istinito.

Ministarstvo će upoznati nadležno tužilaštvo sa objavljivanjem ovih lažnih navoda i tražiti odgovornost onih koji su ih plasirali zbog uznemirivanja javnosti.

"Objavljivanjem ovih neistina, BN televizija manipuliše javnošću i pokušava da zaoštri ionako složenu situaciju uoči održavanja najavljenih studentskih protesta", navode u MUP-u Srpske.

U cilju istinitog informisanja, MUP Srpske traži da BN televizija u svojim informativnim emisijama objavi ovaj demanti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije