Društvo

FPN Banjaluka u novoj zgradi

FPN Banjaluka u novoj zgradi
FPN Banjaluka u novoj zgradi

BANJALUKA - Fakultet političkih nauka (FPN) Univerziteta u Banjaluci uselio se danas u novu zgradu, koja se nalazi u krugu studentskog kampusa.

Prigodni program, sa pozdravnim govorima, dodjelom plaketa i zahvalnica zaslužnim za izgradnju novog objekta, te prikazivanjem filma o FPN Banjaluka održan je u amfiteatru ovog fakulteta, u prisustvu predsjednika i premijera RS, dekana fakulteta ovog i drugih univerziteta, ministara u Vladi RS te brojnih profesora i drugih zvanica.

Milorad Dodik, predsjednik RS, rekao je da je ovo još jedan objekat koji je izgrađen sredstvima iz Razvojnog programa RS, kao što je to bio slučaj sa mnogim drugim objektima širom RS. On je istakao da je izgradnja ove zgrade bila potrebna, navodeći da FPN zaokružuje obrazovnu cjelinu Univerziteta u Banjaluci.

"Isto tako je neophodan i za RS, imajući u vidu specifičnost kadrova koje obrazuje i ljudi koji će sutra na različitim institucionalnim nivoima, ne samo u RS nego i širom BiH svijeta, predstavljati upravo Banjaluku i RS", kazao je Dodik i dodao da je upravo zato bilo važno obezbijediti prostorne uslove za rad ovog fakulteta.

Nenad Kecmanović, dekan FPN-a, kazao je da je ovaj fakultet prvi u studentskom kampusu koji u potpunosti odgovara bolonjskim standardima, koji su vezani za kvadraturu po broju studenata, za elektronsku učionicu, biblioteku sa odgovarajućim brojem mjesta i fondom knjiga. On je podsjetio da je fakultet ranije funkcionisao tako što je pozajmljivao prostorije i učionice drugih fakulteta, dok je nastava jednim dijelom izvođena u večernjim terminima.

U pozdravnom govoru, Stanko Stanić, rektor Univerziteta u Banjaluci, rekao je da se, s obzirom na ovakve uslove, od profesora i studenata FPN-a očekuje više u njihovom radu. Izgradnja i opremanje nove zgrade FPN-a koštala je više od šest miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije