Društvo

Grob Đorđa Milivojevića (15) vršnjaci prekrili laticama ruža

Grob Đorđa Milivojevića (15) vršnjaci prekrili laticama ruža
Grob Đorđa Milivojevića (15) vršnjaci prekrili laticama ruža

BRČKO - Na Novom groblju u Brčkom danas je sahranjen petnaestogodišnji Đorđe Milivojević iz Brčkog, koji je preminuo 10. jula u bečkoj bolnici tokom liječenja od leukemije.

Opelo u kapeli na groblju služilo je više od deset sveštenika, u prisustvu rodbine, prijatelja i brojnih sugrađana.

Učenici iz Đorđevog razreda nosili su crne majice sa njegovim likom, a grob u koji je njihov drugar sahranjen posuli su laticama ruža.

Dugotrajna borba sa bolešću počela je nakon što su ljekari u februaru 2009. godine dječaku otkrili akutnu mijeloidnu leukemiju. Ubrzo je hospitalizovan u bečkoj bolnici, a poslije godinu dana terapije u potpunosti se oporavio i vratio s majkom u Brčko.

Sredinom jula prošle godine stanje mu se pogoršalo, a kontrolni nalazi u Beču potvrdili su da je dječaku neophodna hitna transplantacija koštane srži.

Sredstva su prikupljena i Đorđu Milivojeviću je uspješno presađena koštana srž, ali je stanje nakon operacije, i u početku vidnog oporavka, postepeno počelo da se pogoršava. Preminuo je majci Slavici na rukama u bečkoj bolnici "Sveta Ana".

Slučaj Đorđa Milivojevića privukao je pažnju javnosti zbog jedne od najmasovnijih humanitarnih akcija, uspješno provedenih s ciljem da mu se obezbijedi plaćanje presađivanja koštane srži.

Iako je najveći dio iznosa od 250.000 evra obezbijedila Vlada Brčko distrikta, u široki front za njegov spas uključili su se ne samo građani Brčko distrikta, nego i cijele BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije