Društvo

Novinaru "Nezavisnih" specijalno priznanje

Novinaru "Nezavisnih" specijalno priznanje
Novinaru "Nezavisnih" specijalno priznanje

BANJALUKA, SARAJEVO - Nikola Vidačković, novinar "Nezavisnih novina", dobitnik je specijalnog priznanja za novinarski doprinos informisanju, zaštiti i promociji prava djeteta za ovu godinu, koje, povodom svog 68. rođendana, dodjeljuje UNICEF.

Vidačković je dobio nagradu za dirljiv tekst o djevojčici Katalei iz Banjaluke,  jednom od šestoro bolesne djece u RS čiji život zavisi od aparata takozvanog  umjetna pluća, a koja je poslije dvije i po godine izašla iz bolnice.

Godišnje nagrade su dodijeljene u zgradi UN-a u Sarajevu, i to za novinski tekst u štampi i na internetu, te prilog na televiziji i radiju.

Nagrade su dobili Nidžara Ahmetašević (Slobodna Bosna), Katarina Panić (web), Lejla Andrejaš (RTV USK) i Emil Karamatić (BH Radio 1).

Specijalna priznanja u istim kategorijama, pored Vidačkovića, dobili su i Ana Kotur (portal Ukljuci.in), Adisa Ajdaslić (BHT1), te Velida Kulenović (Radio Federacije).

Nagrade i posebna priznanja dobitnicama su uručili Ayman Abu Laban, predstavnik UNICEF-a za BiH, te Dragan Bursać, predsjednik ovogodišnjeg žirija i dobitnik nagrade za prošlu godinu.

"Drago mi je što je žiri prepoznao kvalitetan rad i anganžman novinara na ovako važnim, a nažalost marginalizovanim problemima. Srećan sam zbog nagrade, i na neki način ona predstavlja priznanje za moj dosadašnji rad, te podstrek da u budućnosti budem još bolji. Ipak, ono što bi mi bilo još draže, jeste to da uopšte nema potrebe da pišemo o ovakvim temama. Naime, želio bih da ovakvi problemi uopšte ne postoje i to bi bila prava nagrada za sve nas, siguran sam", kaže Vidačković.

Dodaje kako smatra da je, pored objektivnog izvještavanja, dužnost novinara da posebnu pažnju posvete djeci kao najranjivijoj kategoriji društva.

Vidačković je svojim urednicima, te kolegama koje su od njega duže u novinarstvu, i koji su mu pomogli tokom početaka, zahvalio jer su mu bili podrška i podstrek.

Vezane vijesti:

Bez struje mogu da žive najviše minut i po

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije