Društvo

Preminula Danijela Novaković, bivši pravobranilac RS

Preminula Danijela Novaković, bivši pravobranilac RS
Preminula Danijela Novaković, bivši pravobranilac RS

BANJALUKA - Bivši republički pravobranilac Danijela Mutić Novaković (47) preminula je u Univerzitetsko Kliničkom centru RS u Banjaluci.

Ovo je, prije nekoliko minuta, potvrđeno iz ove zdravstvene ustanove.

Danijela Novaković hospitalizovana je krajem februara zbog krvarenja na mozgu koje je posljedica problema na krvnim sudovima.

Nakon pretraga zdravstvenog stanja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske premještena je na dalje liječenje u Klinički centar Srbije. Liječenje je nastavljeno u Univerzitetsko Kliničkom centru u Banjaluci gdje je i preminula.

Danijela Mutić Novaković razriješena je na lični zahtjev sinoć, na sjednici Narodne skupštine RS, dužnosti pravobranioca Srpske.

Komisija za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske prihvatila je 15. februara ostavke glavnog pravobranioca Srpske Danijele Novaković i zamjenika pravobranioca u Banjaluci Mirka Stojčinovića.

Novakovićeva je na poziciju Pravobranioca izabrana sa funkcije načelnika odjeljenja pravnih poslova u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora.

Prije ove dužnosti, bila je na čelu banjalučkog pravobranilaštva, a jedno vrijeme i na poziciji pomoćnika ministra finansija RS.

(ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije