Društvo

Pri kraju rekonstrukcija suda u Mostaru

Pri kraju rekonstrukcija suda u Mostaru
Pri kraju rekonstrukcija suda u Mostaru

SARAJEVO - Radovi na rekonstrukciji zgrade u kojoj će biti smješten Opštinski sud u Mostaru, koji su počeli u avgustu 2013. godine, privode se kraju, saopšteno je iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH.

Sredstva za rekonstrukciju nove zgrade Opštinskog suda u Mostaru obezbijedili su VSTS BiH posredstvom Projekta unapređenje efikasnosti pravosuđa, koji finansiraju Norveška i Švedska, te Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Za ovu namjenu VSTS BiH je iz granta Norveške izdvojio 2,15 miliona KM, dok je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona iz budžeta izdvojila milion KM.

Na fasadi se montiraju dekorativni elemenati, a planirano je da se radovi završe krajem novembra.

Ovom rekonstrukcijom dobiće se funkcionalno organizovan prostor suda površine 4.100 metara kvadratna, čime će biti stvoreni kvalitetniji i efikasniji uslovi za rad nosioca pravosudnih funkcija s ciljem ostvarivanja boljih rezultata, pružanja višeg nivoa usluga, te olakšan pristup građana.

VSTS BiH će nastaviti da provodi projekte rekonstrukcije i modernizacije zgrada pravosudnih institucija koje imaju hitnu potrebu za takvom intervencijom da bi se dugotrajno riješio problem smještajnog kapaciteta i omogućio efikasniji rad sudova i tužilaštava. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije