Društvo

Tri bračna para iz Bosanskog Petrovca slave 179 godina suživota

Tri bračna para iz Bosanskog Petrovca slave 179 godina suživota
Tri bračna para iz Bosanskog Petrovca slave 179 godina suživota

BOSANSKI PETROVAC - Tri porodice katolička, pravoslavna i bošnjačka, iz Bosanskog Petrovca ove godine proslavljaju 54, 60. i 65. godišnjicu braka, a opština im je tim povodom poklonila po tortu i cvijeće, kao znak pažnje za prave vrijednosti koje treba da budu primjer suživota.

Naime, kako je saopšteno iz ove opštine, dijamantski pir, 65. godišnjicu braka, ove godine proslavlja bračni par Kadira i Safet Družić.

Oboje imaju po 84 godine, a plod njihovog zajedništva, ljubavi i poštovanja su njihovo troje djece Esma, Esad i Šero.

Kažu da im je poseban ponos njihovo šestoro unučadi, a Suljo Linić, jedan od njih, danas je profesor na Univerzitetu Mičigen.

Istovremeno, Mile i Jela Bulajić, bračni par iz Brestovca, prije nekoliko dana su u svojoj porodičnoj kući proslavili 60. godišnjicu braka.

"U prethodnih 60 godina bilo je i sreće i tuge, ali onda kada nas život nije mazio bili smo jedno drugom najveći oslonac", pričaju supružnici.

Sudbina ih je, kako Jela kaže, spojila slučajno, dok je Jela dolazila u Brestovac rodbini u posjetu.

U međuvremenu, Jakov i Ankica Jungić ove godine proslavljaju zlatni pir, 54. godišnjicu braka, u svojoj porodičnoj kući. I Ankica i Jakov imaju po 87 godina, a djeca Velimir i Vesna ih redovno posjećuju, dovodeći im petoro unučadi, da ne zaborave grad i mjesto odakle im potiču baka i djed.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije