Ex -Yu

Haradinaj: Hapšenja nemaju veze sa političkim razvojem

Haradinaj: Hapšenja nemaju veze sa političkim razvojem
Foto: N.N. | Haradinaj: Hapšenja nemaju veze sa političkim razvojem

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da današnje hapšenje na sjeveru nema nikakve veze sa političkim razvojem.

Ramuš Haradinaj je pozvao građane, političke partije i gradonačelnike, naročito sa sjevera, da doprinesu javnom miru, prenose prištinski mediji.

Danas je, po nalogu kosovskog specijalnog tužilaštva, na sjeveru Kosova sprovedena policijska operacija u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija bila je u potpunoj saglasnosti sa zakonom, u skladu s naređenjem Specijalnog tužilaštva, i ni na koji način nije povezana sa političkim razvojem. Želim da uvjerim sve građane da država Kosovo i njena tijela za sprovođenje zakona nikako neće nikada biti usmjerena protiv bilo koje etničke ili političke grupe", naveo je Haradinaj.

"Važno je da niko ne pada na razne dezinformacije. Održavanje reda i poštovanje zakona je u interesu svih na Kosovu", istakao je Haradinaj.

Uznemirenost i strah među građanima Kosovske Mitrovice

Uznemirost i strah od jutros vladaju među građanima sjevernog dijela Kosovske Mitrovice, od kako ih je jutros, prije šest sati, probudila sirena za uzbunu.

Građanisu su poslušali poziv gradonačelnika Kosovske Mitrovice da se vrate svakodnevnim aktivnostima, ali ističu da su uplašeni, jer nisu očekivali upad specijalnih jedinica ROSU i hapšenja svojih sugrađana.

"Panika je zavladala od jutros. Uznemireni smo mnogo, ovako nešto i jesmo i nismo očekivali", kaže jedan Mitrovčanin za Tanjug. Građani ističu da vjeruju u državu Srbiju, da ih neće ostaviti i prepustiti Albancima južno od Ibra.

"Kako da se osjećamo u ratnom stanju, ovdje je ovako skoro 20 godina. Jedina nada nam je naša država Srbija", kaže mještanin sjevernog dijela Kosovske Mitrovice.

Poručuju da će postupati u skladu sa odlukama Beograda.

Pripadnici ROSU upali su jutros rano u jseverni dio Kosovske Mitrovice i uhapsili Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovića, Marka Rošića i Sašu Ćurčića. Spasojević i Marković su pripadnici kosovske policije.

Oko 09.30, kako javlja Tanjug, građani su se polako počeli razilaziti s glavnog trga u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Djeluje da se grad vratio uobičajenim aktivnostima, a na ulicama trenutno nije primjetno prisustvo policije.

Politički predstavnici Goran Rakić i Igor Simić pozvali su gradjane da se vrate svojim aktivnostima, da idu na posao, a djeca u škole.

Pripadnici ROSU rano jutros uhapsili su četvoro Srba u Kosovskoj Mitrovici. Prema nepotvrđenim informacijama, oni se nalaze u južnom dijelu grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije