Ex -Yu

Kosovska policija uhapsila četvoricu Srba, čuli se pucnji i sirene

Kosovska policija uhapsila četvoricu Srba, čuli se pucnji i sirene
Foto: N.N. | Kosovska policija uhapsila četvoricu Srba, čuli se pucnji i sirene

KOSOVSKA MITROVICA - Specijalne snage kosovske policije na skeveru Kosovske Mitrovice uhapsile četvoricu Srba, čuli se i pucnji i sirene. U podne najavljeni mirni jednočasovni protesti Srba na Kosmetu.

Nekoliko pucnjeva i sirena čulo se jutros oko četiri sata u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Portparol kosovske policije Daut Hodžaj rekao je za RTS da su po nalogu nadležnog suda jedinice kosovke policije izvršile raciju na četiri lokacije i uhapsile četiri osobe u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

U Kosovskoj Mitrovici uhapšen je Dragiša Marković, pripadnik KPS-a koji je radio na slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Pripadnici Rosu su Markovića brutalno pretukli pred članovima porodice, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić i naveo da je uhapšen i Saša Ćurić, koji je takođe odveden u nepoznatom pravcu.

Uhapšen je i Marko Rašić, rekao je predsjednik Srpske liste Igor Simić. Pripadici Rosu uhapsili i Nedeljka Spasojevića.

Rakić je pozvao Kfor da dođe u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i da objasni narodu to što su juče rekli da sve drže pod kontrolom i da nema pomjeranja snaga pripadnika Rosu.

Na Trgu kod spomenika caru Lazaru okuplja se veliki broj građana koji su, kako kaže Rakić, uznemireni zbog jutrošnjih dešavanja. Rakić je pozvao građane na uzdržanost.

"Sramna je medijska kampanja pojedinih medija u Srbiji koji su juče napali predsjednika Vučića jer je rekao da se snage Rosu spremaju da upadnu u sjeverni dio Kosovske Mitrovice", istakao je Rakić.

Inače, zbog uvođenja takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije kosovski Srbi organizovaće miran jendočasovan protest u podne Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.

Uhapšeni Srbi u policijskoj stanici u južnoj Mitrovici

Četvorica Srba uhapšenih jutros u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice prebačena su u policijsku stanicu u južnom dijelu grada, javio je RTS.

Portparol kosovske policije Baki Keljani je za "Zeri" precizirao da su tri osobe uhapšene u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, a četvrta jer se opirala policiji.

On je rekao da su izvršene racije na četiri lokacije i da se, u konsultaciji s nadležnim tužiocem, nastavlja dalji pravni postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije