Ex -Yu

Rakić: Da se ROSU nije povukao vodio bi se rat

Rakić: Da se ROSU nije povukao vodio bi se rat
Foto: N.N. | Rakić: Da se Rosu nije povukao vodio bi se rat

KOSOVSKA MITROVICA - Gradonačelnik Kosovske Mitrovice izjavio za TV Prva da su jutros u tom gradu uhapšene tri osobe, Srbin kosovski policajac i još dvojica građana, Srba.

On kaže i da nema nikakve informacije u kom su pravcu oni odvedeni, ali je rekao da su uhapšeni, prilikom privođenja brutalno pretučeni.

On je ponovio da su pripadnici Rosu upali rano jutros u sjeverni dio Kosovske Mitrovice. Akcija sprovedena na više lokacija.

Rakić kaže da su pripadnici Rosu upali u stanove Dragiše Markovića, policajca, i dvojice građana sjevernog dijela Kosovske Mitrovice Saše Ćuričića i Miloša Rošića. Prema njegovim riječima izgovor im je bio da hapse zbog pronalaska osumnjičenih za ubistvo jednog od lidera Srba Olivera Ivanovića. Međutim, Rakić sumnja u tu verziju jer smatra da je riječ o skretanju teme od jučerašnjih događaja.

"Da se nisu povukli na ulicama bi se vodio rat", dodao je on za TV Prvu.

On je rekao da je pozvao Kfor da dođe u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i da objasni narodu to što su juče rekli da sve drže pod kontrolom i da nema pomjeranja snaga pripadnika Rosu.

Za to vrijeme na Trgu kod spomenika caru Lazaru okuplja se veliki broj građana koji su, kako kaže Rakić, uznemireni zbog jutrošnjih dešavanja. Rakić je pozvao građane na uzdržanost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije