Ex -Yu

Tužilaštvo: Jedan osumnjičeni za ubistvo Danke priznao zločin, drugi se branio ćutanjem

Tužilaštvo: Jedan osumnjičeni za ubistvo Danke priznao zločin, drugi se branio ćutanjem
Foto: Tanjug | Tužilaštvo: Jedan osumnjičeni za ubostvo Danke u priznao zločin, drugi se branio ćutanjem

ZAJEČAR - Na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru odredio je pritvor u trajanju do 30 dana J.S. i D.D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

J.S. i D.D., osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti da utiču na svjedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog djela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo navodi da je D.D. tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je 05. aprila, u popodnevnim časovima, donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih J.S. i D.D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz čl. 114. st. 1. tač. 9. u vezi čl. 33. Krivičnog zakona.

O daljem toku postupka biće ispitani svjedoci i provedena neophodna vještačenja, navedeno je u saopštenju, prenosi Tanjug.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili djevojčicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije