Gradovi

Akcija "Čisto proljeće" i ove godine u Prijedoru

Akcija "Čisto proljeće" i ove godine u Prijedoru
Foto: Grad Prijedor | Akcija "Čisto proljeće" i ove godine u Prijedoru

PRIJEDOR - Akcija "Čisto proljeće" zaživjela je 2021. godine u organizaciji Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Gradske uprave Prijedor i tako se na simboličan način obilježavaju dva bitna datuma, prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma.

Ove godine akcija je počela je sadnjom 18 komada sadnica lipe u parku "Stari grad" koju su proveli učenici trećeg razreda JU Gimnazije "Sveti Sava" Prijedor.

Sama akcija "Čisto proljeće" pored sadnje, obuhvatila je sakupljanje otpada sa ulica, naselja, zelenih površina, šetališta, igrališta... Učestvovanje u akciji bilo je dobrovoljnog karaktera.

I ove godine odziv građana je bio za svaku pohvalu posebno je u njoj učestvovalo dosta prošlogodišnjih učesnika, ali i dosta novih učesnika.

„Ovim putem zahvaljujemo svim mjesnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama, sportskim klubovima, udruženjima, organizacijama i pojedincima što su se odazvali na naš poziv! Takođe, zahvaljujemo se Nacionalnom parku Kozara, što je i ove godine podržao ovu akciju, kao i JPŠ "Šume Republike Srpske " a.d. Sokolac ŠG "Prijedor" Prijedor, koji su prijatelji akcije“, saopšteno je iz Gradske uprave Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije