Gradovi

Bolnica Trebinje biće završena i prije zadatih rokova

Bolnica Trebinje biće završena i prije zadatih rokova
Foto: Vesna Duka | Bolnica Trebinje biće završena i prije zadatih rokova

TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar zdravlja u Vladi RS Alen Šeranić obišli su, nakon zvaničnog otvaranja Samita energetike Trebinje (SET), gradilište buduće Nove bolnice u ovom gradu.

Oni su se uvjerili da radovi teku izuzetnom dinamikom i da će se završiti i prije zadatih rokova, što, kako je istakao Dodik, pokazuje sposobnost društva da to uradi, sposobnost izvođača da napravi i projektanta da projektuje.

"Sve su to naši domaći resursi, domaće snage, izvođači, ljudi koji ovdje stiču iskustvo koje će moći da iskoriste na nekim drugim još većim projektima. Drago mi je da vidim da ovo napreduje kako je predviđeno. Vjerujem da ćemo, kako je to predviđeno, krajem iduće godine biti u prilici da se ovdje sretnemo, da prošetamo opremljenom i savremenom bolnicom koja će početi da radi", istakao je Dodik.

Napominjući da se ovim objektom završava faza opremanja bolničkih objekata u Republici Srpskoj, on je kazao da su sada usmjerena ka aktivnostima koje provodi ministar zdravlja, a vezane su za trezorsko poslovanje domova zdravlja.

"Usmjeravamo se na to da saniramo sistem domova zdravlja, ali to će biti moguće kod onih domova zdravlja koji rade na sistemu trezora", pojasnio je Dodik, pohvalivši rad bolničkog osoblja u Trebinju na čelu sa direktorom Nedeljkom Lambetom koji, kako kaže, pokazuju izdržljivost, napor i inicijativu da ostanu u uslovima koji su veoma dinamični, ali će, dodao je dalje, u budućnosti morati da se pripreme da pređu u ovaj objekat i da nastave u njemu raditi kao da su tu radili deset godina.

Ministar zdravlja Alen Šeranić je pojasnio da je Bolnica Trebinje zaista kapitalni projekat koji se realizuje punom dinamikom i koji će ostati budućim generacijama čije kapacitete treba zadovoljiti.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da objekat nove bolnice, i ovakav kakav je – još u izgradnji, služi na ponos cijelog grada, a zasigurno će biti mnogo impozantniji kada se dovrši i kada bude služio brojnim generacijama koje dolaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije