Gradovi

Brojne akcije čišćenja okoline u Cazinu

Brojne akcije čišćenja okoline u Cazinu
Brojne akcije čišćenja okoline u Cazinu

SARAJEVO - U opštini Cazin u subotu i nedjelju organizovano je nekoliko akcija čišćenja u okviru ovogodišnjeg programa ''April-mjesec čistoće''.

Najmasovniju akciju organizovali su članovi Biciklističkog kluba ''Cazin'', koji su uz podršku članova Planinarskog društva ''Krajina'', Biciklističkog kluba MTB iz švajcarskog grada St. Margareten i Udruženja pčelara ''Kesten'', očistili i uredili nekadašnji kompleks ''Purana'' u Mjesnoj zajednici Osredak.

Očišćeno je osam hala nekadašanjih pogona velikokladuškog ''Agrokomerca'' i prikupljeno više od 50 kubika otpada.

Hale, u kojima su nekad bili proizvodni pogoni ''Purana'' velikokladuškog ''Agrokomerca'', uništene su prije desetak godina u požaru, a godine devastacije učinile su svoje i ovo je mjesto predstavljalo stalnu opasnost za okolinu.

Ostaci različitih materijala negativno su uticali i na ljude i na biljke. Problemom su bili suočeni svi, od mještana do vlasnika pčelinjih zajednica koji su na ovom području postavili svoje košnice.

Podršku toj akciji pružila su i i preduzeća ''Liđan'', ''Čistoća'' i ''Agrokomerc''.

Članovi Kulturno-umjetničkog društva ''Skokovi'' čistili su okolinu Mjesne zajednice i putnog pojasa dužine desetak kilometara do mjesnih zajednica Ćoralići i Pećigrad.

Slična akcija organizovana je i u Mjesnoj zajednici Pećigrad, javlja RTV Cazin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije