Gradovi

Crnogorka i Rus pobjednici Trke u kamenu

Crnogorka i Rus pobjednici Trke u kamenu
Foto: Vesna Duka | Crnogorka i Rus pobjednici Trke u kamenu

TREBINJE - Crnogorka Miluša Bošković u ženskoj i Rus Ivan Bubnov, koji sada živi u Crnoj Gori, u muškoj kategoriji, pobjednici su ovogodišnje Trke u kamenu "Trebinje vertikal" koja je deveti put održana od trebinjskog Arslanagića mosta do vrha planine Leotar.

U kategoriji učesnika "50+" prva mjesta su osvojili Ana Lapčević i Negovan Stanković iz Herceg Novog, a među 260 učesnika iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske, a stazu sa mnogo uspona od oko jednog kilometra, prošle su kategorije trkača od sedam do 70 godina.

"Ja uopšte više ne brojim koliko sam puta dolazila na ovu trku, jer se ovdje osjećam kao kod svoje kuće i srećna sam što sam ponovo tu, uz zahvalnost na uvijek sjajnom prijemu i organizaciji Planinarskog društva "Vučji zub" koji me uvijek pozovu i ja se rado odazovem", kazala je nakon osvojene trke Boškovićeva.

Napominjući da staza koju je prešla njoj više nije ni nepoznata, ni teška, ona dodaje da je jednostavno došla da uživa.

"Iako ništa nije lako, najteže je ipak bilo odlučiti se i doći", dodala je ona.

Rus Ivan Bubnov, inače trkač na desetine maratona i polumaratona, ovu je stazu prešao za malo više od 46 minuta, a najteži su mu bili posljednji usponi, jer je, kako objašnjava, preko 300 metara uspona za jedan kilometar staze popriličan napor.

"Ovo prvi moj dolazak u Trebinje i prvo učešće na "Vertikalu", jer mi je želja bila da učestvujem upravo u planinskoj trci, s obzirom da sa tim nemam iskustva, zbog čega sam još više zadovoljan što sam pobedio", kazao je Bubnov.

Član Triatlon kluba Herceg Novi Negovan Stanković, koji ima 62 godine, relativno lako je  prešao ovaj vertikalni kilometar.

"Dolazim po drugi put, jer mnogo volim i ovaj grad i ovu stazu, a i pre dve godine sam bio prvi u kategoriji "50+", tako da želim da poručim organizatoru da uvedu i kategoriju "60+", ne radi mene, već radi drugih", kazao je Negovan koji dodaje da se konstantno  priprema za ovakve događaje, jer je vrlo često na treninzima planinskog masiva Orjen.

Organizator trke je i ove godine bilo Planinarsko društvo „Vučji zub“ iz Trebinja, čiji je predsjednik Igor Škero napomenuo da je ove godine bilo najviše učesnika, njih preko dvije stotine iz svih sportskih i starosnih kategorija, a naročito raduje, kako kaže, veliki broj onih koji su po prvi put na ovoj trci.

"Raduje i podatak da je na trci učestvovalo preko 30 domaćih takmičara iz Trebinja, jer i oni napreduju kako je i trka napredovala, a nadam se da će ih biti i ubuduće sve više", dodao je Škero.

Pobjednicima su, osim novčanih nagrada i pehara, uručeni i autohtoni hercegovački proizvodi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije