Gradovi

Čubrilović: Granični prelaz u Kozarskoj Dubici najveći problem

Čubrilović: Granični prelaz u Kozarskoj Dubici najveći problem
Čubrilović: Granični prelaz u Kozarskoj Dubici najveći problem

KOZARSKA DUBICA - Rukovodstvo opštine Kozarska Dubica razgovaralo je danas sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o problemu kategorizacije graničnog prelaza Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica u stalni granični prelaz za pogranični promet i o putnoj mreži ove lokalne zajednice.

"Ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju jedan ulaz u grad je zatvoren, imamo most koji ničemu ne služi što stvara određene saobraćajne probleme na drugom graničnom prelazu i u gradu, a privreda opštine Kozarska Dubica trpi razne vrste šteta", podsjetio je Zlojutro i podsjetio da je lokalna zajednica pred nadležnim institucijama BiH pokrenula inicijativu da se graničnom prelazu vrati status međunarodnog graničnog prelaza.

On je istakao da će opština Kozarska Dubica i Ministarstvo sabraćaja i veza Republike Srpske zajednički istrajati u nastojanju da se taj problem što hitnije riješi.

Zlojutro je potvrdio da su u razgovoru sa ministrom Čubrilovićem locirani najveći problemi na magistralnim putevima na području opštine Kozarska Dubica.

"Imamo obećanje da će se ove godine raditi u ulici Kralja Petra I Oslobodioca, poznatijom kao tranzit, čija sanacija je u nadležnosti preduzeća "Putevi Republke Srpske"", precizirao je Zlojutro.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je očekivanje da će nadležne institucije BiH i Hrvatske na pozitivan način odgovoriti na problem u vezi sa vraćanjem statusa međunarodnog graničnog prelaza između ove dvije države u Kozarskoj Dubici.

"Nadam se da će nadležne institucije BiH i Hrvatske uvidjeti svu težinu ovog problema i da će to pozitivno riješiti. Na sve naše dopise i intervencije do sada nije bilo konkretnih aktivnosti, iako intervencije sa naše strane traju od 1. avgusta prošle godine", izjavio je Čubrilović.

On je naglasio da je problem sa graničnim prelazom u centru Kozarske Dubice  trenutno najveći problem i najveća potreba stanovnika ove lokalne zajednice.

"Nadam se i očekujem da nadležne institucije reaguju  na jedini ispravan način, a to je u ovom slučaju da se građanima ovaj granični prijelaz stavi na raspolaganje u potpunosti", rekao je Čubrilović nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozraska Dubica Milom Zlojutrom i njegovim saradnicima. 

Govoreći o mreži lokalnih puteva na području opštine Kozarska Dubica, Čubrilović je najavio da će u toku ove godine biti izvršeni radovi na sanaciji tranzitnog prolaza kroz grad i gradskih ulica koje su u nadležnosti Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".

Ministar Čubrilović se, takođe, sastao sa rukovodstvom JP „Centar za informisanje i kulturu“, te direktoru Željku Dragičeviću uručio zahvalnicu za dobru saradnju između Ministarstva i ove medijske kuće.

Sastanku sa ministrom Čubrilovićem prisustvovao je poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Darko Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije