Gradovi

Dan otvorenih vrata u Kotor Varošu

Dan otvorenih vrata u Kotor Varošu
Dan otvorenih vrata u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - U vrtiću "Larisa Šugić" u Kotor Varošu danas je održana manifestacija Dan otvorenih vrata tokom koje su roditelji sa djecom učestvovali u kreativnim radionicama, sportskim takmičenjima, igrama i plesu.

Direktor vrtić Sanela Mikić rekla je da je u današnjim aktivnostima učestvovalo 150 mališana predškolaca, koji su u prisustvu svojih roditelja pokazali određene vještine i takmičarski duh.

"Obilježavanje mjeseca djeteta, kako smo nazvali mjesec oktobar, upriličili smo na otvorenom da bi mališani i njihovi roditelji osjetili vrtićko i porodično okruženje", istakla je Mikićeva i dodala da su tokom ove manifestacije roditelji imali priliku da vide kako izgleda jedan dan u vrtiću i da se upoznaju sa vaspitno-obrazovnim radom.

Ona je dodala da je razvoj povjerenja djeteta predškolske dobi u odrasle osobe koje ga okružuju i pružanje iskustava u kojima se dijete osjeća sigurno, važan dio njegovog odrastanja, a dobra saradnja roditelja i vrtića odlična su osnova za uspostavljanje osjećaja sigurnosti.

U okviru obilježavanja Nedjelje bezbjednosti u saobraćaju mališani iz kotorvaroškog vrtića posjetiće stanicu policije, gdje će im policijski službenici pružiti neophodne informacije o razvijanju saobraćajne kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije