Gradovi

Dobojlijama smetala buka sa koncerta

Dobojlijama smetala buka sa koncerta
Dobojlijama smetala buka sa koncerta

DOBOJ - Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj danas je saopšteno da su se policijski službenici u ponoć sa 18. na 19. avgust, nakon više zaprimljenih prijava građana koji su se žalili na buku tokom koncerta u okviru manifestacije "Parada sporta", interesovali kod izvođača da li će nastup biti završen prema planu i prijavi skupa, s obzirom da predstavnik organizatora nije bio dostupan.

"Nakon izvjesnog vremena, tačnije 20 minuta nakon ponoći, izvođač je prestao sa izvođenjem muzičkog sadržaja, kada su se i okupljeni građani razišli", navodi se u saopštenju iz CJB Doboj u vezi sa prekidom koncerta beogradske grupe "Ortodoks Kelts", koji je održan u okviru humanitarnog muzičko-zabavnog programa "Etno fjužn prelo".

Policijska stanica Doboj jedan je 11. avgusta zaprimila prijavu javnog skupa u pokretu "Parada sporta", čiji je organizator Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, u sklopu kojeg je prema prijavi organizatora predviđeno da će 18. avgusta, od 19.00 do 24.00 časa, na centralnoj bini u Ulici Svetog Save biti održan koncert.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj jedan su u kontaktu sa organizatorom preduzeli sve potrebne mjere i radnje s ciljem obezbjeđenja nesmetanog odvijanja prijavljenog skupa.

Iako Zakon o javnom redu i miru Republike Srpske posebno štiti noćni odmor građana članom 15, gdje je predviđeno da je u vremenu od 22.00 do 6.00 časova zabranjeno uznemiravanje građana bukom, izvođenjem muzičkih sadržaja, cijeneći tradicionalnost i važnost ovog skupa, policija nije imala primjedaba na trajanje koncerta prema prijavi organizatora.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić rekao je ranije danas da

gradska uprava Doboja nije tražila da dođe do prekida koncerta beogradske grupe "Ortodoks Kelts", koji je održan u okviru humanitarnog muzičko-zabavnog programa "Etno fjužn prelo" povodom manifestacije "Parada sporta".

Sportska manifestacija "Parada sporta" održana je 18. avgusta uoči otvaranja 46. Međunarodnog rukometnog TV turnira "Doboj 2014" i krsne slave grada Preobraženja Gospodnjeg.

Vasilić i predsjednik Izvršnog odbora Rukometnog turnira Enes Suljkanović na zajedničkoj konferenciji za novinare izrazili su nezadovoljstvo i protest, jer su službenici Centra javne bezbjednosti Doboj u noći 18. na 19. avgust "neprofesionalno, samoinicajativno i bez koordinacije sa organizatorima zabranili održavanje humanitarnog koncerta".

"Policija ima punu podršku gradonačelnika i gradske uprave i mi želimo da na tu podršku imamo i punu saradnju u skladu sa zakonskim propisima", rekao je Vasilić.

On kaže da zbog proslave krsne slave grada nije bilo kontakta sa nadležnima u CJB Doboj, ali da će tražiti da se utvrdi da li je riječ o neodgovornom ponašanju pojedinca ili nešto drugo.

Suljkanović je rekao da je neprihvatljivo da je policajac poručio pjevaču grupe "Ortodoks Kelts" da prekine koncert, koji je potom sa bine prenio građanima da je dobio naredbu od lokalne vlasti da prekine kocert.

On kaže da je zbog neinformisanosti došlo do neprimjerenog reagovanja građana prema organizatorima.

Suljkanović je rekao da je grad dao dozvolu za održavanje manifestacije i da tokom koncerta nije bilo incidenata koji bi doveli do prekida.

Program "Etno fjužn prelo", koji je humanitarnog karaktera, organizovali su istaknuti profesor i muzičar Saša Pavlović i Srpsko pjevačko društvo "Iva".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije