Gradovi

Dobojska SDA spriječila da DF dobije salu za predizborni skup

Dobojska SDA spriječila da DF dobije salu za predizborni skup
Dobojska SDA spriječila da DF dobije salu za predizborni skup

DOBOJ - Da bi zaštitila svoju "teritoriju" od politikih konkurenata, dobojska SDA spriječila je da DF proteklog vikenda dobije salu za održavanje predizbornog skupa u Sjenini, ubijeđeni su u DFu.

Husein Trnjanin, predsjednik dobojskog DFa i nosilac liste te partije za Skupštinu grada Doboja, kaže da su 14. septembra zatražili od mjesne zajednice Sjenina da im ustupi salu na korištenje, a tri dana kasnije su saznali da je neće moći dobiti jer se navodno tome protivi Mihnet Okić, poslanik SDA u Narodnoj skupštini RS.

"Taj skup je trebalo da bude održan u subotu, 24. septembra, a ja sam s Okićem razgovarao 17. septembra. Pitao sam zašto ne možemo dobiti salu na korištenje. Ako se plaća, mi platimo, i to je uobičajena praksa. On je rekao da ne vidi potrebu da mi održimo skup. Ja sam 14. septembra, znači deset dana prije, tražio salu, ako je termin bio zauzet, nikakav problem, ali ovdje nije bio problem datum", kazao je Trnjanin.

On je dodao da je postojala mogućnost da DF predizborni skup ipak održi u Sjenini, ispred sale koju nisu dobili na korištenje, ali su od toga odustali jer nisu željeli da to neko u selu protumači kao provokaciju.

Problema nisu imali prilikom rezervacije sala mjesnih zajednica u Kotorskom, Svjetlii, Grapskoj, Ševarlijama i gradskoj MZ Čaršija, navode u DFu, te tvrde da je u pozadini spora oko sale u Sjenini to što DF nije pristao da u borbu za glasove i odbornike mandate krene zajedno s koalicijom SDA  SBB BiH  SBiH.

Trnjanin kaže da je na inicijativu ovdašnjeg odbora SBB BiH razgovarano o zajedničkoj koaliciji, na koju DF na kraju nije pristao jer ne govore istim političkim jezikom, niti gledaju jednako na iste stvari, a nisu, navode, ni zadovoljni radom ove koalicije u lokalnoj vlasti u protekle četiri godine.

"Oni su već ranije pravili raun bez krmara. Meni nude funkciju kao da je oni drže na stolu ili u džepu. Mene lino funkcija ne zanima, ja sam veoma uspješan penzioner, sa 'zapadnom' penzijom, i mene to ne zanima. Ta 'trgovina' je u suprotnosti s mojim gledanjem i na politiku i na život", kaže Trnjanin.

U telefonskom razgovoru Mihnet Okić, poslanik SDA u Narodnoj skupštini RS, demantovao je tvrdnje Trnjanina da on nije dozvolio ustupanje sale u Sjenini.

"Ja nemam nikakve veze s tim. Da li se on uopšte obraćao pismeno mjesnoj zajednici? Oni su zakazivali skupove i u drugim mjestima, pa su ih otkazivali jer im niko nije došao. On želi da se na ovaj način reklamira", kazao je Okić, te dodao da su skupove u Sjenini bez problema održavale druge partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije