Gradovi

Domu zdravlja uručena medicinska oprema

Domu zdravlja uručena medicinska oprema
Domu zdravlja uručena medicinska oprema

ŠAMAC - Domu zdravlja u Šamcu danas je uručena medicinska oprema vrijednosti 20.000 KM, koja je donacija kompanije "Koka-kola".

Direktor Doma zdravlja u Šamcu Dragan Ilinčić rekao je da je donacija namijenjena službama hitne medicinske pomoći i porodične medicine, pedijatriji i Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, čija je oprema uništena u majskim poplavama prošle godine.

Prema njegovim riječima, ova donacija je rezultat saradnje sa organizacijom Internešenel medikom korps, resornim ministarstvom i Crvenim krstom/križom BiH.

"Dobili smo, između ostalog, tri ležaja za pregled pacijenata, dva seta za reanimaciju, EKG aparat, inhalatore, set za porođaj", rekao je Ilinčić.

On je dodao da je Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dobio aparat za krioterapiju i hidrokolektor.

Generalni sekretar Crvenog krsta/križa BiH Branko Leko rekao je da je Šamac, nakon Doboja i Maglaja, treći grad koji je dobio donaciju od kompanije "Koka-kola".

On kaže da je kompanija "Koka-kola" izabrala Crveni krst/križ BiH za partnera.

"Nakon poplava, u saradnji sa Internešenel medikom korpsom, počeli smo nabavku medicinske opreme za domove zdravlja. Resorna entitetska ministarstva dala su spisak zdavstvenih ustanova koje treba da dobiju donaciju", rekao je Leko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije