Gradovi

Dva nova vozila za PU Novo Sarajevo

Dva nova vozila za PU Novo Sarajevo
Foto: VLADA KS | Dva nova vozila za PU Novo Sarajevo

SARAJEVO – Opština Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu dodijelila na korištenje dva putnička vozila Policijskoj upravi Novo Sarajevo.

Riječ je vozilima VW POLO i VW CADDY KOMBI 2.0 TDI.

Načelnik opštine Novo Sarajevo, Hasan Tanović ključeve novih policijskih vozila uručio je policijskom komesaru MUP-a KS - Uprave policije, generalnom inspektoru policije Fatmiru Hajdareviću i ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici.

Hasan Tanović je istakao da je okončan još jedan značajan projekat kako za opštinu Novo Sarajevo, tako i za Policijsku upravu Novo Sarajevo, a kojim će se sigurnost u gradu podići na znatno viši nivo.

„Mi Policijsku upravu Novo Sarajevo tretiramo kao jedan dio koji je nama pridodat unutar strukture naše Civilne zaštite, a preko sredstava Civilne zaštite iznašli smo mogućnost da obezbijedimo sredstva od oko 100.000 KM i nabavimo dva namjenska vozila za Policijsku upravu. Na ovaj način poboljšavamo njihovu spremnost i sve ono što im treba da u narednom periodu odgovore na sve zahtjevnije zadatke koji su pred njima“, istakao je Tanović.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica zahvalio se opštini Novo Sarajevo i pohvalio ovaj način podrške MUP-u KS i nadležnoj Policijskoj upravi Novo Sarajevo.

„Ova dva vozila koja smo dobili za potrebe naše policije će zaista poboljšati operativnost rada pripadnika policije na području općine Novo Sarajevo, ali svakako i u situacijama kada je potrebna zaštita i spašavanje u stanjima elementarne nepogode“, kazao je ministar Katica, te dodao kako je misija ovog Ministarstva da Kanton Sarajevo ima jaku policiju, jer jaka policija znači i sigurno Sarajevo.

Istaknuto je da će opština Novo Sarajevo i u narednom periodu nastaviti pružati podršku PU Novo Sarajevo kako bi se sigurnosna situacija na području ove lokalne zajednice i Kantona Sarajevo podigla na još viši nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije