Gradovi

Farmeri protiv povećanja cijene vode

Farmeri protiv povećanja cijene vode
Farmeri protiv povećanja cijene vode

SRBAC - Grupa od 20 farmera zatražila je danas prijem kod predsjednika Skupštine opštine Srbac Zorana Đukića, tražeći da opština, kao većinski vlasnik kapitala u preduzeću "Vodovod", ne dozvoli poskupljenje vode.

Vlasnici peradarskih farmi izrazili su nezadovoljstvo najavom preduzeća "Vodovod" da će cijena kubnog metra vode sa sadašnjih 96 feninga biti povećana za 20 odsto, kao i da će morati da obezbjede dodatna sredstva za hidrantni priključak, što je jedan od uslova za dobijanje ekološke dozvole za rad farmi.

Đukić je prenio farmerima da se načelnik opštine Srbac Drago Ćirić suprotstavio prijedlogu za povećanje cijene vode na Skupštini akcionara "Vodovoda", koja je održana 2. januara.

"Načelnik opštine predložio je poslovodstvu `Vodovoda` da se umjesto povećanje cijene vode ide na racionalizaciju troškova, smanjenje broja radnika i preduzimanje mjera za smanjenje velikog gubitka vode u mreži", rekao je Đukić Srni.

On je naveo da konačnu riječ o tome, odnosno saglasnost na odluku o povećanju cijene vode treba da daju odbornici Skupštine opštine Srbac.

Đukić je rekao da će nadležni organ opštinske uprave uputiti dopis "Vodovodu" da utvrdi kalkulaciju koliko bi koštala izgradnja hidrantskog priključka za peradarsku farmu, nakon čega bi o tome upoznali farmere, koji mogu da prihvate ponuđenu cijenu ili da angažuju nekog drugog izvođača.

On je podsjetio da je opština Srbac vlasnik 60 odsto akcija u preduzeću "Vodovod". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije