Gradovi

Foča: Zbog korupcije akva park pod istragom

Foča: Zbog korupcije akva park pod istragom
Foča: Zbog korupcije akva park pod istragom
Novosti

FOČA - Više od 11 sati u četvrtak je trajala peta sjednica SO Foča, a na njoj se moglo vidjeti svašta, pa i prve “pukotine” u vladajućoj koaliciji.

Otud i nekoliko neplaniranih pauza od strane Kluba odbornika SNSD, jer je po nekim tačkama bilo opstrukcija od strane pojedinih koalicionih odbornika iz SDS, DNS, SNS i SP.

Počelo je sa neusvajanjem Izvještaja o kontroli budžeta Opštine Foča, u kojoj je republički inspektor konstatovao da je na nezakonit način bivši načelnik Zdravko Krsmanović, kreditno zadužio Foču sa 2.000.000 maraka i utrošio ih u izgradnju Akva-parka “Ušće”.

Namjera je bila da se po tom osnovu uputi krivična prijava Tužilaštvu u Trebinje i prije nego što se dobije odgovor po prigovoru Nove socijalističke partije Zdravka Krsmanovića, na Izvještaj republičkog inspektora.

“Mišići” su u vladajućoj koaliciji bili već unapred našpanovani, ali i ne kod svih.

Bio je to neočekivan “šok”, od kako su minule jeseni, na opšte iznaneđenje javnosti, ovdašnji SDS i SNSD za načelnika opštine zajednički kandidovali Radisava Mašića, novinara i direktora Centra za kulturu i informisanje, koji je pobijedio do tada neprikosnovenog Zdravka Krsmanovića, koji je osam godina upravljao Fočom.

No, što koaliciji nije pošlo za rukom u početku sjednice, uspjelo je - kasnije. Umjesto budžeta, u Tužilaštvo u Trebinje i Policiji u Istočnom Sarajevo, prijavljen je Akva-park.

- Ako bi se tjerao “mak na konac”, nikada u lokalnom parlamentu nije ni donijeta Odluka o izgradnji ovakvog Akva-parka. Ne postoji ni pismeno obavještenje Izvođača radova HG “Inženjering d.o.o” iz Foče, o završetku radova. Uz to smo, kao članovi Komisije, konstatovali da je Komisija za tehnički pregled svoj posao uradila vrlo površno i nestručno. Tokom rada na Akva-parku smo utvrdili i da je HG “Inženjering”, čiji je Zdravko Krsmanović bivši direktor, a vjeruje se i sadašnji vlasnik, neosnovano odabran kao najpovoljniji ponuđač - konstatovao je Goran Mastilo, bivši potpredsjednik SO Foča, sadašnji odbornik i član Mašićeve Komisije za Izvještaj o javnoj nabavci za izgradnju objekta Akva-parka “Ušće” u Foči.

Ovim je u Foči već najavljeno “vruće” ljeto, a da li će “šupalj” bazen odoljeti kupačima, koji su cijelo prošlo ljeto uživali kao nikada u istoriji Foče, ostaje da sačekamo i vidimo, kao i ishod prijava MUP u Istočno Sarajevo i Tužilaštvu u Trebinje.
 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije