Gradovi

Gatarić u sukobu interesa

Gatarić u sukobu interesa
Gatarić u sukobu interesa

PRNJAVOR - Načelnik Skupštine opštine Prnjavor Siniša Gatarić nalazi se u sukobu interesa, odluka je Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske.

Republička komisija je na inicijativu Brane Žunića pokrenula proceduru pokretanja utvrđivanja postojanja sukoba interesa Siniše Gatarića, načelnika opštine Prnjavor.

U navedenoj inicijativi Brane Žunić navodi da je razlog za podnošenje inicijative finansiranje iz budžeta opštine Prnjavor vještačkog osjemenjivanja krava i junica u okviru programa za unaprijeđenje poljoprivredne proizvodnje u 2013. i 2014. godini i izdvajanja sredstava iz budžeta opštine Prnjavor, preko Odjeljenja za inspekcijske poslove, za zbrinjavanje i neškodljivo odstranjivanje pasa lutalica-azil.

Kako načelnik Prnjavora Siniša Gatarić u zakonski ostavljenom roku nije dostavio tražene podatke to je, navodi se u obrazloženju Komisije, je uticalo na rad Komisije, odnosno Gatarić je ometao i usporavao rad komisije.

Gatarić, čije se lično izjašnjenje tražilo, nije dostavio svoje mišljenje niti se izjasnio o navodima,pa je prekršio član zakona kojim je propisano da su izabrani predstavnici ličo odgovorni za svoje djelovanje u obavljanju funkcija na koje su izabrani, navode iz komisije,prenosi ATV.

Komisija je navela i da je načelnik Prnjavora svoj privatni interes stavio iznad javnog i doveo se u sukob interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije