Gradovi

Hanka Paldum i Laka u "Sarajevskoj urnebesnoj noći"

Hanka Paldum i Laka u "Sarajevskoj urnebesnoj noći"
Hanka Paldum i Laka u "Sarajevskoj urnebesnoj noći"

SARAJEVO - U Novu 2015. godinu Saralije, koje se odluče da je dočekaju na centralnom gradskom trgu ispred BBI centra, uvešće pop muzičar Laka.

Javni doček Nove godine pod sloganom "Sarajevska urnebesna noć" tradicionalno organizuje Grad Sarajevo.

U Gradskoj upravi Sarajeva su kazali kako su, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, učinili sve kako bi Sarajlijama i turistima bio priređen veličanstven doček Nove 2015. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

"Sviraćemo stare pjesme, ali i novu. Nadam se da ćemo pljeskati dlanovima, ako ne zbog pjesama, onda bar da se zagrijemo", rekao je Laka na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi Grada Sarajeva.

Osim njega, u novogodišnjoj noći će nastupiti i plesač Senad Valetanlić. Ansambl "Kabaret" će uveseljavati prisutne nakon čega nastupaju Pochko i "New Primitives", bend koji je posvećen kultnom pokretu nastalom u Sarajevu 80-ih godina. Mirza Šoljanin i bend će upotpuniti novogodišnju noć interpretacijama pop-rok pjesama i sevdalinki. U novogodišnjoj noći ispred BBI centra zapjevaće i kraljica sevdaha Hanka Paldum. Prisutne će zabavljati i DJ Benjo.

Grad Sarajevo ove godine 14. put organizuje doček Nove godine ispred BBI centra.

"Dužni smo građanima Sarajeva pružiti lijepu novogodišnju noć kako bi im dio onoga što odvajaju za budžet na ovaj način vratili. Siguran sam da će izvođači pružiti priliku Sarajlijama da uživaju u ovom programu", istakao je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Napomenuo je da će Grad Sarajevo u saradnji s Radijom 8 organizovati novogodišnji program za djecu bez roditeljskog staranja, u stanju socijalne potrebe i djecu sa posebnim potrebama. Za njih je osigurano i 1.037 novogodišnjih paketića.

Feliks Mušović, direktor marketinga Radija 8, koji je producent javnog dočeka Nove godine, istakao je da je u skladu s finansijskim sredstvima pripremljen kvalitetan program.

"Dobili smo težak zadatak, ali u skladu sa finansijskim mogućnostima smo odlučili priuštiti što bolji i kvalitetniji program. Želimo svima da priuštimo zadovoljstvo u novogodišnjoj noći", rekao je Mušović.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić je kazao da će se za bezbjednost u "najluđoj" noći pobrinuti pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

"Mi želimo podržati ovu manifestaciju koju ćemo i osiguravati. Pripremamo operativni plan da sve osiguramo da manifestacija prođe u najboljem redu. Posljednjih godina bilježimo smanjenu upotrebu pirotehničkih sredstava, pa želim da i ove godine zadržimo taj trend", rekao je Nefić.

Naglasio je da je prodaja, kupovina i upotreba pirotehničkih sredstava prekršaj koji se kažnjava novčanom kaznom od 300 do 900 KM, a za roditelje maoljetnika od 400 do 1.200 KM.

Javni doček i ove godine organizuje Grad Sarajevo u saradnji sa opštinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Kantonom Sarajevo i Turističkom zajednicom KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije