Gradovi

Izbor zamjenika načelnika i potpredsjednika parlamenta 5. februara

Izbor zamjenika načelnika i potpredsjednika parlamenta 5. februara
Izbor zamjenika načelnika i potpredsjednika parlamenta 5. februara

DERVENTA - Skupština opštine Derventa raspravljaće 5. februara o izboru zamjenika načelnika opštine i potpredsjednika parlamenta, jer su dosadašnji podnijeli ostavke na te funkcije.

Zamjenik načelnika opštine Igor Žunić iz SNSD-a podnio je ostavku nakon što je izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Mjesto potpredsjednika Skupštine opštine ostalo je upražnjeno, jer je Milan Đukić iz PDP-a podnio ostavku nakon što je izabran u Vijeće naroda Republike Srpske.

Političke partije su do 26. januara dostavile tri prijedloga kandidata za mjesto potpredsjednika Skuštine - Miro Simić (DNS i SP), Fadil Pelesić (SDP BiH) i Nenad Milić (SDS).

Za potpredsjednika SO Derventa biće izabran odbornik koji tajnim glasanjem dobije natpolovičnu većinu. U suprotnom uslijediće drugi krug.

Iz Skupštine opštine Derventa u republičke institucije izabrani su odbornik SDS-a Nade Planinčević, a zamijeniće ga Nenad Milić, dok umjesto Milana Đukića iz PDP-a dolazi Slaviša Marić.

Ime kandidata zamjenika načelnika opštine, koje treba da predloži načelnik opštine, još nije poznato. Nezvanično se pominje ime odbornika SNSD-a Siniše Jeftića.

Skupštinsku većinu u parlamentu u Derventi čini 16 odbornika - osam odbornika SNSD-a, dva iz DNS-a, po jedan odbornik iz SDP-a BiH i SP, te četiri odbornika iz reda hrvatskih stranaka.

Opoziciju čini osam odbornika SDS-a i jedan odbornik NDP-a. U parlamentu su još i tri odbornika PDP-a i jedan naprednjak, koji su neopredijeljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije