Gradovi

Još nije sve spremno za početak nastave u Novom Gradu

Još nije sve spremno za početak nastave u Novom Gradu
Još nije sve spremno za početak nastave u Novom Gradu

NOVI GRAD - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je danas da u opštini Novi Grad još nije sve spremno za početak nastave u novoj školskoj godini.

"Osnovna škola `Sveti Sava` u Novom Gradu imala je problema sa podzemnim vodama i mi razgovaramo sa predstavnicima UNDP-a da rekonstrukcija ove škole bude prioritet", rekao je Mutabdžija nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Novi Grad.

On kaže da je na sastanku bilo riječi o prevozu učenika, pravilniku o zapošljavanju prosvjetnih radnika i rekonstrukciji objekata.

Mutabdžija je rekao da je na sastanku upoznat sa problemima koje ova lokalna zajednica ima prilikom obezbjeđivanja sredstava i izbora napovoljnijeg ponuđača kada je u pitanju prevoz učenika.

Kada je riječ o pravilniku o zapošljavanju radnika u osnovnim i srednjim školama, Mutabdžija je rekao da ima dosta sugestija i rješenja za njegove izmjene.

"Izmjene će ići u smjeru da zadovoljimo interese lokalnih zajednica, ali da ne naškodimo segmentu koji se tiče prava radnika, a koja proizilaze iz kolektivnog ugovora sa sindikatom", rekao je Mutabdžija.

Govoreći o rekonstrukciji školskih objekata, koji su bili zahvaćeni poplavama, Mutabdžija kaže da je optimista da će u najvećem broju škola nastava krenuti u prvoj polovini septembra.

Načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić rekla je da je na sastanku razgovarano o mogućnosti da nastava počne prema planu i programu.

Ona je navela da bi problem mogao da predstavlja prevoz učenika, koji će nastojati da riješi u narednih 15 dana.

"Ostale probleme, poput grijanja i drugih manjih projekata, rješavaćemo u hodu", rekla je Rajilićeva.

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Novom Gradu Marina Ovuka rekla je da je u ovoj školi u maju bilo polavljeno prizemlje škole i izrazila nadu da će biti obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju.

Osim škole "Sveti Sava", ministar Mutabdžija posjetio je danas i Galeriju u Novom Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije