Gradovi

Jugović: Vodimo čistu predizbornu kampanju jer želimo čistu pobjedu

Jugović: Vodimo čistu predizbornu kampanju jer želimo čistu pobjedu
Jugović: Vodimo čistu predizbornu kampanju jer želimo čistu pobjedu

PALE - Kandidat Koalicije "Složno za Pale" za načelnika Pala Boško Jugović /SNSD/ ocijenio je da su stanovnici Pala izlaskom na referendum još jednom pokazali da znaju kako se brani i čuva Republika Srpska.

Jugović je na konferenciji za novinare istakao da su građani dolaskom u velikom broju na skup SNSD-a 25. septembra poručili da žele promjene, te da je uvjeren da će se desiti i da će na Palama biti izabrana nova opštinska vlast.

On je zahvalio građanima Pala koji su pružili ogromnu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na centralnoj tribini SNSD-a.

Jugović je potvrdio da su aktivisti SNSD-a 25. septembra, uoči centralne tribine, na Studentskom trgu prekrili predizborne bilborde i slike da ne bi došlo do njihovog oštećenja, jer SNSD ne želi da uništava reklame političkih protivnika.

"Mi ćemo do kraja voditi čistu predizbornu kampanju, jer želimo i čistu pobjedu. Nas ne interesuje pobjeda kupovinom glasova", rekao je Jugović i dodao da SNSD neće odgovarati na provokacije i na nepošten način pridobijati glasove.

Jugović je poručio stanovnicima Pala da ne prodaju glasove i "vjeru za večeru", da se ne plaše promjena jer će one svima dobro donijeti.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Damjan Škipina rekao je da su članovi ove stranke i njihov kandidat Boško Jugović izloženi najbrutalnijim prijetnjama, pa i noću kada im stižu uznemiravajuće SMS poruke.

Škipina je naveo da je riječ o najgnusnijim političkim provokacijama čiji je cilj da izazovu incidente i unesu nemir u redove SNSD-a, gdje se, kako kaže, ne plaše i da na provokacije neće odgovarati, a od policije očekuju hitnu i efikasnu istragu.

Škipina je napomenuo da SNSD ima informacije da su stranke lokalne vladajuće koalicije obezbijedile znatnu količinu novca kojim pokušavaju da kupe glasove.

On je dodao da je jasno da politički protivnici ne biraju sredstva da zadrže vlast na Palama i da priliv ogromnog broja članstva i posjećenost predizbornih tribina čini sve nervoznijim političke protivnike.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini opštine Pale NJegoš Poljaković osudio je sve oblike kršenja Izbornog zkona i dodao da su identifikovani vinovnici krivičnih djela i upoznati organi gonjenja.

Poljaković je pozvao političke protivnike da prestanu sa provokacijama i pokušijama da krađom i kupovinom glasova pridobiju birače.

Sa konferencije je upućena poruka građanima da glasaju za kandidate SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije