Gradovi

Masovna akcija uređenja: Gradiška blista u proljeće

Masovna akcija uređenja: Gradiška blista u proljeće
Foto: Ustupljena fotografija | Masovna akcija uređenja Gradiške

GRADIŠKA - Komunalno preduzeće "Gradska čistoća" u Gradišci organizovalo je masovnu akciju uređenja grada i okoline "U susret proljeću".

To su uređenje parkova, sadnja cvijeća i ukrasnih stabala, izrada i postavljanje parkovskih klupa, orezivanje stabala, čišćenje pločnika, savske obale, uklanjanje divljih deponija smeća, postavljanje kanti za smeće i sortiranje otpada.

"Gradiška je uređena sredina, to nam govore mnogi posjetioci, ali i naši građani. U akcijama koje organizujemo tokom cijele godine nastojimo grad učiniti što ljepšim. Naše preduzeće je veoma posvećeno svome poslu, a pohvalna je i saradnja sa školama, javnim ustanovama, preduzećima i pojedincima koji nam pomažu", kazala je za "Nezavisne novine" Renata Obradović Popović, direktorka Komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" u Gradišci.

Ovaj kolektiv u saradnji sa Gradskom upravom stimuliše i građanska udruženja te mjesne zajednice na uređenju svojih sredina. Značajna je akcija izbora najuređenijih dvorišta i balkona.

"Broj prijavljenih u ovoj akciji svake godine je sve veći. Naši građani se trude tokom cijele godine da njihova dvorišta, balkoni, cvijetnjaci, budu što ljepši, bogatiji. Najuspješnije nagrađujemo i podržavamo da svoju kuću i mjesto uređuju i čuvaju", naglasila je Renata Obradović Popović.

Inače, KP "Gradska čistoća" je zaslužna za uredan grad, po čemu Gradiška prednjači u poređenju sa mnogim mjestima u ovom dijelu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije