Gradovi

Mijenjaju dresove da sačuvaju mandat

Mijenjaju dresove da sačuvaju mandat
Mijenjaju dresove da sačuvaju mandat

DOBOJ - Više od 20 odbornika u Skupštini grada Doboj od ukupno 31 ponovo se bore za četvorogodišnji mandat, samo što ovaj put neki od njih ne brane boje stranke koju još formalno predstavljaju u lokalnom parlamentu, nego su puleni drugih partija.

Najviše aktuelnih odbornika na svojoj listi, njih šest, ima vladajući SDS, koji ima i tri "pojačanja" iz različitih tabora, a jedan od njih je potpredsjednik SG Pejo Krnjić, koji je 2012. godine mandat osvojio kao kandidat koalicije tri partije na Listi za Doboj, na kojoj je predstavljao HSS-NHI.

Kao predstavnik hrvatskog naroda, kaže Krnjić, mora ići s nekim, jer ni kada bi svi Hrvati bili na jednoj listi ne bi uspjeli preći izborni prag, zbog čega je odlučio da se pridruži vladajućima.

"Računam da ću tu preći prag, a onda se boriti za glasove. Odlučio sam da idem s SDS-om zbog toga što je vladajuća partija u Skupštini i želim da završim projekat koji sam počeo prošle godine, a to je nasipanje puteva, vrijedno više od 20.000 maraka, imamo jedan dio da se još asfaltira i imamo dogovor o izgradnji objekata za povratnike hrvatske nacionalnosti", pojasnio je Krnjić zašto se našao na SDS-ovoj listi.

Na SNSD-ovoj će se naći četiri aktuelna odbornika, među njima nema Ognjena Mitrovića, koji je u međuvremenu promijenio "dres" i on će se 2. oktobra nadati glasovima SDS-ovih birača.

Na promjenu svog "crvenog dresa" dok je lider SNSD-a Milorad Dodik ne pomišlja Sanja Vulić, predsjednica Kluba odbornika te partije, koja se na listi, kaže, ponovo našla zahvaljujući podršci predsjednika mjesnih odbora.

"Naći se na listi bilo je i teško i lako. Lako jer sam imala podršku baze, preciznije predsjednika MO, a teško jer su postojali i postoje uticajni pojedinci kojima smeta moj angažman u Skupštini", navodi Vulićeva.

Listu SP-a sa 36 imena predvodi odbornik Srđan Todorović, a u stopu ga prati Vlado Miletić, koji je nakon poplave u maju 2014. godine napustio SDS i u Skupštini se pridružio socijalistima.

"Mislim da veliki broj odbornika nije zaslužio da bude na listama s obzirom na to da se nisu bavili skupštinskim radom, nisu diskutovali, što znači da ne čitaju materijale, glasali su za odluke koje su dogovorili drugi i ne razmišljaju o svojoj odgovornosti, jer da nije tako ne bi usvojili toliko loših odluka, od kreditnih zaduženja do gradnje zgrada na zelenim površinama i dječjim igralištima", kaže Srđan Todorović.

Novi mandat priželjkuje i predsjednik Skupštine Esmin Mahmutović (SDP BiH), kao i dva odbornika DNS-a, a zbog stranačkog previranja NDP je ostao bez Blagoja Blagojevića, koji će na SDS-ovu listu.

"On će sigurno odvući neke glasove, ne bismo ga stavili na listu da ne zavređuje, ali i mi smo se ojačali novim ljudima i očekujemo značajan rast. Žao nam je što nije s nama, ali možda nam je to i dobro jer nas je natjeralo da se nadoknadimo drugim ljudima", izjavio je nosilac NDP-ove liste Sretko Đurković.

Koaliciju SDA - SBB BiH - SBiH između ostalih predstavljaće aktuelni odbornik Refik Mešinović (SBiH), kao i Fehrat Osmanbegović, odbornik SDA.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije