Gradovi

Miličević: Opozicija očajničkim potezima kažnjava građane i Teslić

Miličević: Opozicija očajničkim potezima kažnjava građane i Teslić
Miličević: Opozicija očajničkim potezima kažnjava građane i Teslić

TESLIĆ - Milan Miličević, načelnik opštine Teslić, rekao je danas da opozicija u Tesliću pravi maksimalne opstrukcije u razvoju opštine, umjesto da pomognu radu i razvoju ove lokalne zajednice.

„Za očekivati je bilo da nakon ponovnog i zaista velikog i ubjedljivog poraza na izborima trojka u sastavu Bogdanić, Škrebić i Markočević postanu konstruktivna opozicija i da kao takvi pomognu radu i razvoju ove lokalne zajednice, što bi trebao biti zadatak svakog političkog subjekta opštine Teslić. Međutim, nastavlja se i dalje njihova praksa koja traje od još 2012. godine, da rade upravo suprotno i prave maksimalne opstrukcije u razvoju ove opštine. To što rade, dovoljno govori o njihovim moralnim karakteristikama“, izjavio je Miličević na današnjoj konferenciji za štampu, reagujući na nedavni javni istup opozicije u Tesliću.

Miličević je naglasio da je apsurd da „jedna smiješna politička ličnost poput Predraga Markočevića koji je uspio skupiti čak 200 glasova na lokalnim izborima“ optuži načelnika opštine i lokalnu zajednicu za stanje bezbijednosti opštine Teslić, a kao bivši policajac i bivši komandir policije trebao bi da zna da je ingerencija policijskih struktura čuvanje i održavanje bezbijednosti u svakoj opštini i gradu u Republici Srpskoj.

„Druga vrlo važna stvar, koja je već ranije bila predmet konferencija za medije su poslovne zone opštine Teslić. I dalje je u toku pravno nasilje koje se vodi nad poslovnom zonom 'Borja' koja pripada opštini Teslić. Velika zabrinutost gospodina Škrebića oko poslovne zone i zapošljavanja je veoma čudna s obzirom da on ima vrlo pozitivna iskustva sa ovom lokalnom zajednicom i vlasti, od koje je značajno podstaknut finansijski za proširenje poslovnih kapaciteta i za zapošljavanje. Još veći je apsurd to da on podržava Vladu u namjeri da oduzme zemljište poslovne zone od opštine, što bi nanijelo neizmjernu štetu i smanjilo prostor za privlačenje investitora i stvaranje novih radnih mjesta u Tesliću. To je jedan nonsens koji nije zabilježen na ovim prostorima, a od toga ni opština ni građani ne bi imali nikakve koristi nego samo štetu i to ogromnu“, naglasio je Miličević.

On je takođe istakao da je lokalna vlast u poslovne zone „Borja i „Lanara“ uložila oko 900.000 KM na formiranje infrastrukture i svih radova koji su potrebni da ove zone zažive i prime investitore. Namjera Opštine je da se grade poslovni objekti, gdje će se zapošljavati ljudi, a sve ostalo su tračevi koje potiču upravo od onih koji su ih i iznijeli.

Na pres konferenciji je rečeno da je 2012. godine Vlada RS odbila ponudu jako ozbiljnog italijanskog investitora koji je bio spreman da uloži ogromna sredstva upravo u industrijsku zonu „Borja“.

„Zbog takvog bahatog ponašanja Vlade RS, investitori koji su bili veoma ozbiljni, sada su u velikoj dilemi, da li da započnu posao sa opštinom Teslić. To je politiku koju oni vode, a to je politika ličnih interesa male grupe ljude, bez obzira na to što time nanose štetu svom gradu i opštini“, rekao je Miličević.

Miličević je najavio da će upotrijebiti sva pravno dozvoljena sredstva i druge vidove borbe da se spriječi oduzimanje vlasništva nad opštinskim zemljištem industrijske zone "Borja".

„Nikakav problem ne predstavlja da bilo ko u današnje vrijeme podnese krivičnu prijavu protiv bilo koga, a nakon toga slijedi istraga i utvrđivanje da li postoje elementi odgovornosti. Spreman sam u svakom momentu za svaki dio svog rada i rada ove opštinske uprave bilo kome pružim sve dokaze i dokumente o svemu što je rađeno i što će biti rađeno u naredne 4 godine, a sve za dobrobit opštine Teslić“, rekao je Miličević.

On je takođe postavio pitanje „kakva je moralna slika jednog ministra zdravlja koji ima negativan revizorski izvještaj i to na visinu sredstava na oko pola milijarde KM i ukupan dug zdravstvenog sistema RS od preko milijardu KM da uopšte priča o revizorskom izvještaju opštine Teslić“.

Podsjetimo, predsjednici teslićkih odbora SNSD-a, SP-a i SRS-a najavili su prije nekoliko dana podnošenje krivične prijave protiv načelnika Teslića Milana Miličevića jer je, kako tvrde, lokalna vlast najodgovornija za narušenu bezbjednosnu situaciju u opštini, za budžetski deficit, za izlaganje riziku tekuće likvidnosti, te za nenamjensko trošenje opštinske imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije