Gradovi

Miligram: Drago nam je što smo za Novu godinu u Zenici

Miligram: Drago nam je što smo za Novu godinu u Zenici
Foto: N.N. | Miligram: Drago nam je što smo za Novu godinu u Zenici

ZENICA - Bend “Miligram” nastupiće u novogodišnjoj noći u Zenici, a lider benda Aleksandar Milić Mili rekao je danas da se bend raduje što će Novu 2018. godinu dočekati baš u Zenici.

“U ime Miligrama, u ime svih nas, mogu reći da se zaista mnogo radujemo što ćemo 2018. godinu dočekati zajedno, baš ovdje u Zenici za koju nas vežu fantastične uspomene. Taj koncert koji smo imali u Areni prije nekoliko godina je jedan od onih dana koje nikako u životu ne možete zaboraviti. Svirali smo tada više od dva sata bez prestanka, energija nije padala. To je nešto čega se rado sjećamo. Mi ćemo dati sve od sebe da u Novogodišnjoj noći na trgu budemo još bolji”, kazao je Aleksandar Milić - Mili zahvalivši se gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću "što im je dao tu mogućnost da sviraju na trgu u Zenici za Novu godinu ali i kompletnoj organizaciji koja je na visokom nivou".

On je najavio dvije nove pjesme, "Pogrešna noć" i "Amanet", koje promovišu, a koje će premijerno biti u BiH izvedene na dočeku Novogodišnje noći u Zenici.

Alen Ademović je objasnio da članovi benda ne treniraju za koncerte, za ovakve spektakle, da je to "čista energija kod nas".

“Nove dvije pjesme su stvarno dobre. Uvjerićete se na koncertu", poručio je Ademović.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, poželio je da "u Novu 2018. godinu svi uđu razdragani". Rekao je da je Zenica regionalni centar i da je Grad i sve gradske institucije spremne.

“Bend Miligram je jedan od najtraženijih u regionu. Istina je da je u Zenici jedno vrijeme bilo zatišje proslava Nove godine. Kao nezavisni gradonačelnik sam obećao građanima evropsku Zenicu i u tom smislu svake godine idemo dalje. U Sarajevu je na dočeku Nove godine Čola, a u Zenici je Miligram. Najavljen je dolazak ljudi iz Slovenije i Hrvatske na koncert Miligrama. Nadam se da će nam biti ugodno i da ćemo ući zajedno sretni, zdravi i veseli u 2018. godinu”, istakao je Kasumović.

Prvi čovjek Zenice je ustvrdio da CD-ove koje je dobio na poklon od Milija u Beogradu prilikom dogovora oko nastupa grupe u najluđoj noći u Zenici, stalno sluša u automobilu. Rekao je da je njegov vozač samo pušta Miligram kad god idu na teren odnosno putuju negdje.

“Planirano je da program traje punih 12 sati. Počeće u podne 31. decembra. Smjenjivaće se kulturno-umjetnička društva, članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i djeca iz vrtića, iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje. Biće to lijep spektar zeničkih plesnih grupa, predstavljanje zeničkih institucija”, objasnio je Nandino Škrbić.

Direktor RTV Zenice je dodao da po prvi put će na jednom nastupu u gradu zahvaljujući aranžmanu sa jednom osiguravajućom kućom iz Banjaluke biti osiguran kompletan inventar poslovnih prostora na Trgu "Alije Izetbegovića" gdje će biti održana proslava najluđe noći na otvorenom.

Grupa Miligram je 8. novembra 2014. godine imala veliki koncert u zeničkoj Areni gdje su nastupili pred 10.000 ljudi. Veći dio zarade s tog koncerta donirali su porodicama stradalih rudara u tragediji u jami Raspotočje Rudnika mrkog uglja Zenica koja je bila dva mjeseca ranije kao i tada teško oboljelom Zeničaninu Filipu Blaževiću koji, nažalost, više nije sa nama.

Sarađivali su sa velikim zvijezdama među kojima su Severina, Željko Joksimović i Mladen Vojičić Tifa.

(Oslobođenje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije