Gradovi

Minić: Veoma značajna donacija

Minić: Veoma značajna donacija
Minić: Veoma značajna donacija

ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Savo Minić izjavio je danas da 500.000 evra ruske Vnješekonom banke predstavlja veoma značajnu donaciju, zahvaljujući kojoj će Dom zdravlja biti uređen tako da bude na usluzi građanima.

Minić je naglasio da je za obezbjeđenje ove donacije najzaslužniji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je opštinskom rukovodstvu obećao pomoć prije odlaska u Rusiju. 

"Predsjednik Dodik nas je pitao šta je sve potrebno za Dom zdravlja, nakon čega je direktor Dragan Ilinčić napravio specifikaciju svega što je bitno", rekao je Minić novinarima. 

Ilinčić je istakao je da će zahvaljujući ovim sredstvima primarna zdravstvena zaštita u Šamcu biti podignuta na viši nivo, kompletan dom zdravlja biće uređen, a kvalitete rada unaprijeđen. 

"Ovim sredstvima planirana je rekonstrukcija i proširenje postojećih objekata podizanjem još jednog sprata, gdje će biti smještene specijalističke ambulante i nedostajuća oprema", kaže Ilinčić. 

Ilinčić dodaje da će biti izvršena i rekonstrukcija sektorskih ambulanti u Slatini i Obudovcu, a biće izgrađen i bolji pristup Domu zdravlja, jer sada imaju problem sa parking prostorom. 

"Garaže smo uklonili zbog nadogradnje postojećih objekata, a napravićemo nove i tako zaštititi cjelokupni vozni park koji smo obnovili. Uradićemo mnogo na poboljšanju rada radnika u Domu zdravlja", kaže Ilinčić. 

Predsjednik Upravnog odbora Vnješekonom banke Vladimir Dmitrijev uručio je juče predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ček od 500.000 evra za obnovu zdravstvene ustanove u Šamcu, a novac je uplaćen na račun Fonda solidarnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije