Gradovi

"Moraju lagati da bi dobili pomoć"

"Moraju lagati da bi dobili pomoć"
"Moraju lagati da bi dobili pomoć"

DOBOJ - Privrednici koji su po prijedlogu Udruženja privrednika "15. maj" dobili novčanu pomoć iz Fonda solidarnosti RS u ukupnom iznosu od šest miliona KM neće moći računati na sredstva koja će grad Doboj dijeliti privrednicima iz kreditnog zaduženja od tri miliona KM.

U to su se, tvrde privrednici, uvjerili kada su pokušali da podnesu zahtjev za dodjelu novčane pomoći, a prilikom čega su morali da ispune dva formulara u kojima, između ostalog, pod punom moralnom, krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljuju da novčanu pomoć Fonda solidarnosti RS nisu dobili. "S obzirom na to da su skoro svi privrednici koji su aplicirali za sredstva Fonda dobili novac, pitam se ko će dobiti ova što dijeli grad?! Bukvalno nas tjeraju da lažemo da nismo dobili novac jer u suprotnom ne možemo za njega konkurisati", kaže jedan dobojski privrednik, koji je od Fonda dobio 3.500 KM.

Novčanu pomoć Fonda solidarnosti RS po prijedlogu Udruženja "15. maj" dobilo je više od 670 privrednika. Goran Marković, član Upravnog odbora Udruženja "15. maj", tvrdi da svi privrednici koji su dobili novac od Fonda solidarnosti RS mogu računati i na novčanu pomoć Gradske uprave, te da dokumentaciju moraju podnijeti samo oni koji nisu aplicirali za sredstva Fonda. Da li će svi privrednici dobiti sredstva iz kredita grada ili ne, i zašto osim zahtjeva za dodjelu novčane pomoći treba da podnesu i izjavu da nisu dobili sredstva Fonda solidarnosti RS nismo uspjeli saznati jer se Vedran Mitrović, službenik Administrativne službe grada Doboj, zadužen za rad sa privrednicima, nije javljao na telefon.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije