Gradovi

NDP: Neuspješna gradska administracija Trebinja

NDP: Neuspješna gradska administracija Trebinja
NDP: Neuspješna gradska administracija Trebinja

TREBINJE - Gradski odbor NDP-a Trebinje smatra da je jedini uspjeh gradske administracije bila neuspješna prodaja državne imovine, dok su se "planirane kapitalne investicije prelile u reprezentaciju, seoska posijela, `grand parade` i zarade nagomilane administracije".

"Budžet koji je u svojoj strukturi imao velike planove - kapitalna ulaganja, izgradnju, investicije, nove fabrike i radna mjesta ispuhao je kao jeftini balon na buvljaku", ističe se u saopštenju Gradskog odbora NDP-a.

U ovom odboru smatraju da su se predizborna obećanja o racionalizaciji primanja u opštinske organe pretvorila u negaciju negacije, odnosno da su zapošljavanja enormno povećana, "kao što se povećala i stopa poreza na imovinu, a time i ogorčenje građana".

"Mi smo u svim svojim istupima, konferencijama, zahtjevima i mjerama koje, nažalost, nisu usvojene insistirali, tražili, ponekad čak i molili da se energija koja se troši u gluposti i nekakva druženja usmjeri na traženje strateških investitora koji bi zaposlili nove radnike", navode iz trebinjskog NDP-a.

U ovoj stranci smtraju da se nije samo administracija našla u problemu, već i građani, pošto, kako navode, opštinski budžet ima samo jednu svrhu, a to je da sam sebi dijeli zarade.

"Ako se ovako posmatra budžet, onda moramo priznati da je ono što je izjavljivano o karakteru budžeta i njegovoj socijalnoj funkciji, tačno. On je socijalan, služi za izmirivanje obaveza prema administraciji i jeftinu zabavu narodu", navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije