Gradovi

Nastava u Novom Gradu biće nastavljena 5. marta

Nastava u Novom Gradu biće nastavljena 5. marta
Foto: Ilustracija | Nastava u Novom Gradu biće nastavljena 5. marta

NOVI GRAD - Nastava u osnovnim i srednjim školama u Novom Gradu, koja je zbog snježnih padavina obustavljena od srijede 28. februara, biće nastavljena u ponedjeljak, 5. marta.

Direktori osnovnih i srednjih škola očekuju da će u ponedjeljak učenici i nastavnici moći da bezbjedno dođu na nastavu.

Kako navode, prevoznici koji obavljaju prevoz učenika na lokalnim autobuskim linijama potvrdili su da će od ponedjeljka ponovo saobraćati autobusi nakon prekida od srijede, 28. februara.

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Novom Gradu prekinuta je u srijedu, ali i prije toga u nekim područnim odjeljenjima u seoskom području, nastave nije bilo od petka, 23. februara.

Vjetar je u višim područjima opštine Novi Grad stvorio nanose snijega koji su otežavali čišćenje lokalnih puteva.

Mehanizacija zimskih službi bila je na terenu svaki dan, ali zbog količine snijega neke putne pravce su čistili u više navrata.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Zoran Mijatović kaže da juče nije bilo moguće očistiti put u naselju Derviši.

On je naveo da će danas biti angažovana druga mašina za ovaj putni pravac.

Mijatović kaže da će u slučaju da ledena kiša stvori probleme, gradske ulice biti posute solju.

On je naveo da su nadležne službe protekle sedmice uspjele da reaguju po pozivima građana u vezi sa čišćenjem puteva do mjesnih grobalja gdje su obavljane sahrane.

Direktor Doma zdravlja u Novom Gradu Zoran Rađenović rekao je da u ovoj opštini nije bilo slučajeva da se građanima ne može ukazati ljekarska pomoć.

"Imali smo jedan slučaj, poziv iz naselja Cerovica gdje nismo mogli uputiti naše vozilo ali smo zatražili pomoć od Teritorijane vatrogasne jedinice Novi Grad i oni su dovezli pacijenta koji je medicinski zbrinut", kaže Rađenović.

Direktor Centra za socijalni rad Vladimir Mirić je rekao da ovoj ustanovi nisu upućeni zahtjevi za vanredno zbrinjavanje građana zbog snijega i niskih temperatura.

Prema njegovim riječima, radnici centra su uspjeli da opskrbe hranom dom za stara lica u Devetacima udaljenom od Novog Grada oko 10 kilometara gdje je smješteno 11 lica.

U Novom Gradu nije bilo problema u snabdijevanju potrošača električnom energijom i vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije