Gradovi

Nastavak podrške najstarijem dobrovoljnom vatrogasnom društvu

Nastavak podrške najstarijem dobrovoljnom vatrogasnom društvu
Foto: Opština Novo Sarajevo | Nastavak podrške najstarijem dobrovoljnom vatrogasnom društvu

SARAJEVO - Načelnik opštine Novo Sarajevo, Hasan Tanović i predsjednik Udruženja vatrogasno društvo Novo Sarajevo 1934, Amar Ajdin potpisali su ugovor o korištenju grant sredstava za 2024. godinu.

Sredstva su namijenjena za redovne mjesečne režijske troškove udruženja, za osiguranje vatrogasaca od nezgode, za redovne mjesečne angažmane vozača, vatrogasaca, za učešće u vatrogasnim i drugim vježbama, za organizaciju redovnih i vanrednih dežura.

Takođe, sredstva će ići i za vatrogasno i logističko obezbjeđenje opštinskih manifestacija, za obilježavanje ruševnih i drugih objekata opasnih po sigurnost i imovinu građana, transport i distribuciju robe, opreme i ljudi svim raspoloživim vozilima civilne zaštite, obilježavanje NUS-a, za provođenje stručne obuke iz oblasti zaštite od požara i za druge poslove za koje se ukaže potreba.

„Opština Novo Sarajevo je za potrebe ovog društva iz budžeta izdvojila 90.000 KM. Opština Novo Sarajevo dalje planira ulagati u civilnu zaštitu, opremu, jedinice zaštite i spašavanja, kako bi u nesrećama, požarima i u najtežim izazovima u kojima se nađu mogli adekvatno odgovoriti. Dobrovoljno vatrogasno društvo Novo Sarajevo 1934 najstarije je dobrovoljno vatrogasno društvo u sarajevskom kantonu osnovano u aprilu 1934. godine kao DVD Željeznička Radionica“, saopšteno je iz opštine Novo Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije