Gradovi

Nema osnova za povećanje plata rukovodstvu Donjem Žabaru

Nema osnova za povećanje plata rukovodstvu Donjem Žabaru
Nema osnova za povećanje plata rukovodstvu Donjem Žabaru

DONJI ŽABAR - Klub odbornika "Pokret za promjene" u Skupštini opštine /SO/ Donji Žabar, koji čine odbornici SNSD-a, SP-a i SRS "Dr Vojislav Šešelj", smatra da nema nikakvog osnova za najnovije povećanje plata načelniku i predsjedniku SO opštine Donji Žabar, koje će stanovnike ove opštine na godišnjem nivou koštati oko 15.000 KM.

Uzimajući u obzir prosječnu platu službenika u administraciji opštine Donji Žabar, ovo povećanje će "podebljati" novčanike načelniku i predsjedniku SO za oko 400 KM, te će njihova mjesečna primanja od maja iznositi oko 3.000 KM,  saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a.

Šef kluba odbornika "Pokreta za promjene" Miroslav Žigić smatra da, umjesto povećanja, funkcionerima treba smanjiti plate jer će izdvajanje za plate u ovoj godini biti veće od 1.000.000 KM, što je više od 50 odsto opštinskog budžeta.

On je podsjetio da je odluka, koju je na 17. sjednici SO donijela skupštinska većina na čelu sa SDS-om i DP-om, donesena nakon višemjesečnih dugovanja opštinske uprave za stipendije, prevoz učenika, te kašnjenja socijalnih pomoći, plata radnicima, neplaćanja odbornika, dodaje se u saopštenju.

Opozicioni klub odbornika "Pokret za promjene" na sjednici se žestoko usprotivio donošenju ove odluke, zahtijevajući da se, prilikom usaglašavanja sa Zakonom o platama funkcionera, smanje ionako visoke plate opštinskih funkcionera, dok je skupštinska većina na čelu sa SDS-om ostala pri stavu da to i nije neko posebno povećanje.

U saopštenju se navodi da je skupštinska većina, pravdajući se usaglašavanjem sa Zakonom o platama funkcionera, podigla koeficijent načelniku opštine sa 2,3 na 2,6, a predsjedniku SO sa dva na 2,4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije