Gradovi

Neprohodno od Drvara do Istočnog Drvara

Neprohodno od Drvara do Istočnog Drvara
Neprohodno od Drvara do Istočnog Drvara

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Drvaru, gdje je visina snijega oko 40 centimetara, u prekidu je snabdijevanje električnom energijom, a neprohodan je i putni pravac od Drvara prema Istočnom Drvaru, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Na ostalim dijelovima koje pokriva banjalučko odjeljenje Republičke uprave Civilne zaštite snijeg, čija se visina kreće od deset do 15 centimetara, i dalje pada slabijeg intenziteta, a svi putni pravci se čiste i prohodni su uz otežano kretanje na pojedinim dionicama puta.

Snabdijevanje električnom energijom, kao i vodom, je uredno. 

Na području koje pripada Područnom odjeljenju Sokolac saobraćaj se odvija usporeno i otežano, a naročito preko planinskih prevoja, odnosno na putnom pravcu Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, gdje su niske temperature i ima ugaženog snijega.

Ekipe preduzeća "Romanijaputevi" i "Srbinjeputevi" nalaze se na terenu i nadziru sve dionice, te  djeluju gdje je potrebno.

Visina snježnog pokrivača na Sokocu, u Foči, Kalinoviku i Čajniču iznosi deset, na Han Pijesku i u Trnovu 15, u Višegradu tri i u Rogatici dva centimetra.

Snabdijevanje vodom i električnom energijom je uredno.

Na Područnom odjeljenju Bijeljina saobraćaj se otežano odvija na relaciji Srebrenica–Sućeska, zbog mokrog i klizavog kolovoza, pa đački autobus koji saobraća u jutarnjim časovima nije mogao doći do odredišta. 

Na regionalnom putu Caparde–Papraća–Šekovići, na prevoju Bijela Zemlja, od 6.20 do 7.00 časova saobraćaj je bio obustavljen u oba pravca, jer se jedno teretno vozilo zbog neposjedovanja zimske opreme popriječilo na putu.

Visina snijega, koji pada slabijeg intenziteta, u višim predjelima iznosi do 15 centimetara, dok u nižim predjelima nije formiran  snježni pokrivač.

Kiša sa snijegom i susnježica, koja je padala u toku noći nije prouzrokovala značajnije probleme.

Magistralni, regionalni i lokalni putevi su prohodni, a snabdijevanje električnom energijom i vodom, kao i PTT saobraćaj, su uredni.

Na teritoriji Doboja pada snijeg slabijeg intenziteta, čija je debljina oko 10 centimetara u nižim i 15 centimetara u višim predjelima. 

Svi putni pravci su prohodni, a snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno.

Na području Trebinja prohodni su svi putni pravci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije