Gradovi

Novom Gradu i dalje prijete poplave

Novom Gradu i dalje prijete poplave
Novom Gradu i dalje prijete poplave

NOVI GRAD - U Novom Gradu i dalje su na snazi redovne mjere zaštite od poplava, a vodostaji Une i Sane su u blagom porastu.

Vodostaj Une u 9.00 časova iznosio je 495 centimetara, a raste za oko tri i po centimetra na sat. Vodostaj Sane je 520 centimetara i po satu raste dva centimetra. Nivo obje rijeke tokom noći porastao je za oko 30 centimetara.

U naselju Mlakve poplavljena su četiri stambena objekta i stadion "Slobode", kažu u  Štabu za vanredne situacije.

Voda je ušla i u podrum nekoliko kuća u naselju Vidorija, a u prekidu je i saobraćaj na putu Urije - Šuća.

Od juče na gradskom području rastu i podzemne vode. Voda je i u dvorištu Osnovne škole "Sveti Sava" u Novom Gradu, ali još nije ušla u objekat. Direktor Marina Ovuka jutros je izjavila da su uključene pumpe za izbacivanje vode.

U dolini Japre u prekidu je saobraćaj na putnim pravcima Gornji Agići- Kršlje i Blagaj - Radomirova. Rijeka Japra se u ovom dijelu opštine izlila u četvrtak i poplavila je više stambenih i pomoćnih objekata.

Rijeke Una i Sana iz korita su izašle u noći sa četvrtka na petak i u međuvremenu poplavile obradivo zemljište u priobalnom dijelu.

Na području ove opštine tokom jučerašnjeg dana pala su 22 litra kiše po metru kvadratnom. Kiša u Novom Gradu ne pada od sinoć od 23 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije