Gradovi

Novorođenoj djeci po 500 KM

Novorođenoj djeci po 500 KM
Foto: Srna | Novorođenoj djeci po 500 KM

PRNJAVOR - Grad Prnjavor danas je upriličio prijem za roditelje 73 novorođenčeta kojima je uručeno po 500 KM i prigodan poklon za bebe.

Gradonačelnik Darko Tomaš je napomenuo da je za ovu namjenu budžetom planirano 130.000 KM i da ga raduje konstantno povećanje broja rođene djece.

"U prvom kvartalu imamo prijave za 73 djece. Ako se ovakav trend nastavi, imaćemo veći broj rođene djece u odnosu na prošlu godinu, što me raduje", rekao je Tomaš.

Prijemu u Centru za kulturu danas je prisustvovala Slavica Bijelić, majka šestoro djece. Dobijeni novac iskoristiće za kupovinu opreme za najmlađu bebu, a za današnji prijem kaže da je lijep gest gradonačelnika.

Slaviša Stokić, otac troje djece, rekao je da ništa nije teško uz dobru organizaciju cijele porodice i mnogo ljubavi, te je zahvalio gradu za značajnu novčanu pomoć.

Grad Prnjavor četiri puta godišnje organizuje prijem za roditelje novorođene djece. U prošloj godini je rođeno 253 djece, od čega su četiri bile blizanačke trudnoće, a grad je za ovu namjenu izdvojio 126.500 KM.

Iz Gradske uprave je saopšteno da je isplaćena i subvencija za mart za 239 roditelja koji su ostvarili pravo na njenu dodjelu za boravak 282 djece u privatnim predškolskim ustanovama.

Javni poziv za ovaj vid podrške otvoren je tokom cijele godine, a roditelji zahtjev mogu podnijeti u šalter sali Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije