Gradovi

Od 306 vozača, njih 95 odsto sankcionisano zbog brze vožnje

Od 306 vozača, njih 95 odsto sankcionisano zbog brze vožnje
Od 306 vozača, njih 95 odsto sankcionisano zbog brze vožnje

ISTOČNO SARAJEVO - U akciji pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom "Brzina" na području Centra javne bezbijednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, policijski službenici kontrolisali su ukupno 306 vozača, od čega je 291 sankcionisan upravo zbog prekoračenja brzine.

U dvije dvodnevne akcije, koje su provedene prošle sedmice, većina vozača, njih 235, sankcionisana su jer su upravljali vozilom sa prekoračenjem dozvoljene brzine od 10 do 20 kilometara na čas, dok je 16 vozača sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine od 30 do 50 kilometara na čas, saopšteno je iz CJB-a.

Na području CJB-a u toku prva tri mjeseca dogodilo se 198 saobraćajnih nezgoda, što je za 12,4 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine.

U saobraćajnim nezgodama stradalo je 66 lica, od kojih dva smrtno, teže je povrijeđeno 16, a lakše 48 lica.

Analitički izvještaj pokazuje da su i dalje najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda brzina neprilagođena uslovima i stanju puta, što je bilo u 88 slučajeva saobraćajnih nezgoda. U 29 slučajeva uzrok je ne držanje rastojanja između vozila, a u 26 slučajeva uzrok saobraćajnih nezgoda je alkoholisanost vozača.

Radi poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, akcije pojačane kontrole saobraćaja biće nastavljene.

CJB Istočno Sarajevo apeluje da vozači smanje brzinu kretanja svojih vozila, da ne voze u alkoholisanom stanju i da poštuju saobraćajna pravila i propise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije