Gradovi

Od jeseni nova škola u Modriči

Od jeseni nova škola u Modriči
Od jeseni nova škola u Modriči

MODRIČA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je da će do početka nove školske godine u naselju Modriča pet biti završena i u rad puštena nova petorazredna škola, te najavio zajedničke aktivnosti sa opštinom na proširenju objekta Dječijeg obdaništa.

Mutabdžija je danas u Modriči razgovarao sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem i direktorima škola, Dječijeg obdaništa i Kulturnog centra o radu ovih ustanova.

Sastanku su prisustvovali direktori osnovnih škola "Sutjeska" i "Sveti Sava" Dušan Bogdanović i Zlatko Lazić, direktor Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić" Rajko Živković, direktor Dječijeg obdaništa "Naša radost" Ljubica Đekić i direktor Srpskog kulturnog centra Dejan Stojanović.

Mutabdžija je rekao da će Ministarstvo pomoći u proširenju objekta Dječijeg obdaništa za novih 750 metara kvadratnih.

On je istakao da je sa rukovodstvom opštine i Srednjoškolskog centra razgovarao o upisnoj politici, odnosno izboru obrazovnih profila za narednu školsku godinu.

"Na sastanku je bilo riječi i o radu Srpskog kulturnog centra Modriča", rekao je Mutabdžija i istakao da jutros u Vukosavlju promovisao akciju "Biramo najuredniju školu i školsko dvorište u Srpskoj", koju je pokrenulo resorno ministarstvo.

Akcija će trajati do kraja maja, kada će Aktiv direktora škola izabrati najuređeniju školu i dvorište.

Mutabdžija je naglasio da će se akcijom afirmisati vaspitni rad sa djecom, uz favorizovanje zaštite životne sredine.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je lokalna uprava izradila idejni projekat Dječijeg obdaništa i da će njegovom dogradnjom naredne godine biti skraćena lista od 80 djece koja čekaju na predškolsko obrazovanje.

Mutabdžija, Krekić i direktori ustanova su nakon sastanka u opštini učestvovali u radu Omladinskog parlamenta srednjih škola Modriče.

Pohvalivši rad Parlamenta, Mutabdžija i Krekić su obećali finasiranje dva projekta mladih "Opremanje učionica magnetnim tablama" i "Opremanje kabineta informatike računarima", ukupne vrijednosti 9.000 KM.

Radnu posjetu Modriči Mutabdžija završio je posjetom Osnovnoj školi "Sutjeska".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije