Gradovi

Odbornici traže 6 miliona KM od Vlade RS

Odbornici traže 6 miliona KM od Vlade RS
Odbornici traže 6 miliona KM od Vlade RS

DOBOJ - Skupština grada Doboja danas je usvojila odluku da će članstvo u Zajednici opština turskog svijeta ostati na snazi ukoliko Vlada Republike Srpske ne obezbijedi 6.000.000 KM nepovratnih sredstava ili ne dozvoli kreditno zaduženje "kako bi se nadomjestila sredstva za projekte koja su trebala biti donirana od turske zajednice".

Odbornici su većinom glasova - 21 za i 7 protiv zadužili gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića da skupštinsku Odluku dostavi Vladi Srpske radi upoznavanja i izjašnjavanja.

Danas usvojenom odlukom je predviđeno da će "grad Doboj biti prinuđen da ostavi na snazi" odluku o članstvu u Zajednici opština turskog svijeta, ukoliko Vlada Srpske ne obezbijedi 6.000.000 KM ili ne dozvoli kreditno zaduženje za realizaciju projekata.

Riječ je o projektima za izgradnju mosta u mjesnoj zajednici Suvo Polje preko rijeke Spreče u vrijednosti 1.000.000 KM, te izgradnji kolektora u Ulici Cara Dušana do rijeke Bosne sa precrpnom stanicom u iznosu od 1.000.000 KM.

Među projektima je i rekonstrukcija i sanacija gradskih ulica Nemanjina i Kralja Aleksandra sa izgradnjom kružnog toka na magistralnom putu u iznosu od 1.000.000 KM, pomoć privrednim društvima i preduzetnicima po osnovu otklanjanja posljedica prošlogodišnjih poplava u iznosu od 2.000.000 KM, te izmještanje vrelovoda koji prelazi stari željeznički most na Usoriu iznosu od 1.000.000 KM.

Odbornici su jednoglasno prihvatili odluku o prekograničnoj saradnji sa opštinom Bačka Palanka iz Srbije.

Na današnjoj sjednici Skupštine odbornici će se izjašnjavati o 54 tačke Dnevnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije