Gradovi

Odbornike posvađala odluka o oslobađanju od poreza

Odbornike posvađala odluka o oslobađanju od poreza
Odbornike posvađala odluka o oslobađanju od poreza

DOBOJ - Na sjednici Skupštine grada Doboja odbornici pozicije na čelu sa SDS-om i opozicionog SNSD-a danas su diskutovali o ustavnosti izmijenjenog zakonskog akta koji je omogućio oslobađanje od plaćanja poreza.

Umjesto toga trebalo je da raspravljaju o efektima odluke kojom se građani i pravna lica koji su tokom poplava pretrpjeli štetu na stambenim i poslovnim objektima oslobađaju plaćanja poreza na nepokretnosti za ovu godinu.

Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, koji nije prisustvovao sjednici, prihvatio je prijedlog SNSD-ovog Kluba odbornika i predložio odluku kojom se poreski obveznici oslobađaju plaćanja poreza na nepokretnosti za cijelu 2014. godinu, a ne samo od 1. jula do kraja godine.

Nenad Jeftić, predsjednik SNSD-ovog Kluba odbornika, istakao je da je poreski period kalendarska godina, te dodao da bi usvajanje drugačije odluke uticalo na poslovni ambijent.

U SDS-u tvrde da odluka neće moći biti realizovana zbog toga što izmjene i dopune Zakona o porezu na nepokretnosti, koje su objavljene u "Službenom glasniku RS" 22. jula, nisu u skladu s Ustavom RS.

U SNSD-u su odgovorili da je slična odluka donesena i u Banjaluci.

"Pretpostavljam da, ako su drugi mogli ovakvu odluku da donesu, možemo i mi. Ja mislim da ova skupština nije nadležna za utvrđivanje ustavnosti nekih zakona", smatra Danijel Gajić, odbornik SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije