Gradovi

Otkazan skup "Pravda za Dženana Memića"

Otkazan skup "Pravda za Dženana Memića"
Foto: Facebook | Otkazan skup "Pravda za Dnenana Memića"
N.N.

SARAJEVO - Porodica Memić odgodila je proteste grupe "Pravda za Dženana Memića" koji su bili najavljeni za 16. februar u 14 sati ispred Vrhovnog suda u Sarajevu.

Kao glavne razloge odgađanja protesta oni su naveli održavanje EYOF-a, ali i nedavno ubistvo policajca kod Tarčina.

Njihovo saopštenje koje je objavljeno na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića" prenosimo u cjelosti.

"Obavještavamo vas da odgađamo planirani protestni skup povodom treće godišnjice ubistva našeg Dženana Memića, koji se trebao održati u subotu, 16. februara 2019., u 14 sati, pred Vrhovnim sudom u Sarajevu. Protesti planirani pred Vrhovnim sudom trebali su imati samo jedan zahtjev, koji ovom prilikom postavljamo pred njih, a to je da u najkraćem vremenu donesu odluku o žalbi Kantonalnog tužilaštva u predmetu 'Dženan Memić'. Čekanje ove presude ustvari je blokiralo nastavak pravne bitke.

Za otkazivanje protesta odlučili smo se iz sljedećih razloga:

- Uvažavajući naprijed navedeno, i sve ono čega ćemo se dotaći u obavještenju, naš advokat, gospodin Ifet Feraget, osoba u koju naša porodica ima puno povjerenje, insistirao je na otkazivanju planiranog skupa.

- U dogovoru s Drugom policijskom upravom Centar te nadležnim osobama iz MUP-a, došli smo do zaključka da je ovo ispravan postupak te su nam isti zahvalili na odgovornom razmišljanju.

- Uzimajući u obzir i to da je u našem gradu i u Istočnom Sarajevu zvanično otvoren EYOF, na kojem učestvuje 1.500 takmičara i veliki broj gostiju, mi ne želimo da svojim postupcima ugrozimo nivo njihove sigurnosti niti da dozvolimo nekome da zloupotrijebi naš skup.

- Također je poznato da je ubijen policajac FUP-a Mahir Begić te da je ubica još na slobodi. Mi smo posebno osjetljivi na bol zbog gubitka člana porodice. Ne želimo otežavati posao časnim policajcima, kojima je primarni problem u ovom momentu obezbijediti sigurnost građanima i uhapsiti ubicu.

Ovo je za nas jedna priča, priča o Dženanu, Selmi, Editi, Mahiru, Davidu, Adisu, Davoru...

Sigurni smo da podrška građana i medija i ovog puta ne bi izostala i na tome smo vam neizmjerno zahvalni. Naredni skup ćemo zakazati kada se steknu uvjeti", stoji u saopćenju.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

Rade

a Some sa Manjace idi sa Dodikom i podvikuj ispod satora.

ManjacaSlavna

NVO Grupa PzDa da je na mjestu ovih ne bi čekala ni trenutak odmah bi lajala kao bijesni psi , da je ubijen policajac RS oni bi se oblizivali kao da jedu meso . Razlika između Sarajlija i PzDe je ta što federalci neće da laju na svoje već nešto traže a PzDa je lajala na sve srpsko što se kreće ali su joj sad usta začepljena i tako će biti dok postoje pravi Srbi a ne izdajice ! Izdajice moraju na ROBIJU !

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije