Gradovi

Otvoren javni bunar

Otvoren javni bunar
Otvoren javni bunar

PRNJAVOR - Javni bunar, projekat Udruženja građana "Naša vizija" iz Prnjavora, u koji je uloženo oko 11.000 KM, danas je pušten u rad.

Bunar koji se nalazi kod Gimnazije i Osnovne škole "Branko Ćopić" u Prnjavoru. Tehnički je kvalitetno urađen, radi na bazi senzora, a ima i tri vrste filtera koji garanutuju higijenski i bakteriološki ispravnu vodu u svakom trenutku.

Predsjednik Udruženja "Naša vizija" Snežana Zorić kaže da je cilj tog udruženja da se ovakvim i drugim sličnim projektima poboljša životni standard građana.

"Svrha našeg rada jeste da se ljudi podstaknu da učestvuju u društvenom životu. Ovo je samo početak, a u narednom periodu očekujemo da nam sugrađani predlože i svoje ideje kako bismo ih zajedno realizovali", rekla je Zorićeva.

U realizaciji projekta, osim brojnih volontera, učestvovala je i opština Prnjavor.

Načelnik opštine Siniša Gatarić rekao je da je ovo bitan projekat za Prnjavor i sve njegove građane, jer je na ovom području godinama prisutan problem sa nedostatkom vode za piće.

"Naši sugrađani sada imaju mjesto gdje mogu piti vodu, za koju mogu biti sigurni da je ispravna, jer će biti pod kontrolom inspekcije i preduzeća žVodovodž. Ovaj projekat primjer je uspješne saradnje udruženja građana i opštinske vlasti i pokazuje da se, ako postoji dobra ideja, ona može realizovati", istakao je Gatarić.

On je izrazio očekivanje da će u ovoj godini biti napravljena još dva ovakva bunara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije