Gradovi

Paketi za 4.000 penzionera u Trebinju

Paketi za 4.000 penzionera u Trebinju
Foto: Ustupljena fotografija | Paketi za 4.000 penzionera u Trebinju

TREBINJE - Gradska uprava Trebinje počela je realizaciju projekta dodjele prehrambeno-higijenskih paketa za sve penzionere u ovom gradu kojim penzija ne prelazi limit od 600 maraka.

U dva trebinjska udruženja penzionera navode da će pravo na ove pakete ostvariti više od 4.000 penzionera, od njih više od 7.000.

Mirko Milojević, predsjednik Udruženja penzionera grada Trebinja i Risto Masleša, predsjednik Gradskog udruženja penzionera, ističu da je ovo prvi put da će pomoć, koju je obezbijedio Grad Trebinje i Fond solidarnosti iz ovog grada, dobiti svi penzioneri čija su primanja do 600 KM.

"Penzioneri su zahvalni što je organizovana ovakva akcija, pogotovo uoči vaskršnjih praznika. Pomoć jeste simbolična, ali pokazuje da najstarija populacije nije na margini", kaže Masleša.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je naveo da se pomoć dijeli u saradnji sa oba udruženja penzionera, uz podršku Fonda solidarnosti.

"Mi smo se na nedavnom zajedničkom sastanku sa predstavnicima penzioner dogovorili o tome koliki bi limit penzije bio onima koji će dobiti pomoć, pa će u narednih petnaestak dana pakete dobiti svi čija primanja ne prelaze ranije dogovorenu sumu", istakao je Ćurić.

Podjela se obavlja u prostorijama gdje se nalaze oba trebinjska udruženja penzionera, u naselju Ložiona i to po azbučnom redu, a prednost imaju oni penzioneri koji primaju do 400 maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije