Gradovi

Počeli pripremni radovi na rekonstrukciji mreže

SOKOLAC - Za prvu komponentu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na Sokocu, gdje su u toku pripremni radovi, obezbijeđeno je oko 930.000 KM, rečeno je Srni u opštinskom Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove.

Načelnik Odjeljenja Milomir Rajić rekao je da će u okviru ove komponente biti nabavljena i zamijenjena oprema na vodovodnom sistemu Sokolac, za šta će biti izdvojeno 259.000 KM.

On je naveo da će za Mjesnu zajednicu Knežina biti izgrađen novi primarni vodovod, a vrijednost radova je 136.000 KM. Rekonstrukcija primarnog vodovoda Sokolac - Podromanija koštaće 528.000 KM.

Rajić je istakao da je Evropska investiciona banka obezbijedila 50 odsto sredstava, da je 35 odsto planirano iz granta, a 15 odsto je učešće opštine.

On je naveo da je dužina potisnog cjevovoda u Knežini 2.760 metara sa pumpnom stanicom, koja je smještena na crpilištu izvorišta Vrela Bioštice.

Prema njegovim riječima, na vodovodu Sokolac - Podromanija, dužine 3.300, biće izmijenjene postojeće cijevi koje su stare više od 40 godine.

Radove će izvesti preduzeća "AA-komerc" iz Pala i "Rajak vob" sa Sokoca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije