Gradovi

Podrška od 80.000 KM Vatrogasnom društvu "Vratnik"

Podrška od 80.000 KM Vatrogasnom društvu "Vratnik"
Foto: Opština Stari Grad Sarajevo | Podrška od 80.000 KM Vatrogasnom društvu "Vratnik"

SARAJEVO – U prostorijama Vatrogasnog društva “Vratnik”, načelnik opštine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić potpisao je Ugovor o namjenskom grantu u iznosu od 80.000 KM sa predsjednikom Upravnog odbora Murisom Domićem.

Ovaj iznos predstavlja značajno povećanje podrške ovom Udruženju u odnosu na ranije godine.

“Krenuli smo ispravljati nepravdu i loš odnos prema njima koji je do sada bio prisutan. Ovo drušvo je nebrojeno puta pomoglo u gašenju požara Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo i svjesni smo njegovog značaja”, naglasio je Čengić.

Udruženje se obavezalo da će sredstva koristiti na djelatnosti zaštite i spavašavanja od požara, te druge poslove na području opštine Stari Grad Sarajevo.

Razgovarano je i o tome da se jedan član Vatrogasnog društva „Vratnik“ uključi u Opštinski štab Civilne zaštite, o potrebama za opremanje i kupovinu vozila, te o vježbi Civilne zašite koju opština planira u mjesecu maju održati.

DVD „Vratnik“ je osnovano 1934. godine, a osnovala ga je grupa građana, naprednih radnika i zanatlija kao mjesnu vatrogasnu četu. U maju iste godine održavaju svoju prvu sjednicu, a danas važi za jedno od najboljih dobrovoljnih vatrogasnih društava na prostoru bivše Jugoslavije, a i u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije